Σε συνέδριο της ΣΕΚ: Η τελευταία ομιλία του Χ. Γεωργιάδη ως ΥΠΟΙΚ - Όχι επιστροφή στις κακές πρακτικές του παρελθόντος

Την τελευταία του ομιλία ως Υπουργός Οικονομικών έκανε σήμερα στο 16ο Παγκύπριο Συνέδριο της Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κυβερνητικοστρατιωτικών και Δημοσίων Υπηρεσιών της Συνομοσπονδίας Εργαζομένων Κύπρου, ο Χάρης Γεωργιάδης

Σε ένα...πρόωρο απολογισμό του έργου του προέβη ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης λίγο πριν την αποχώρηση του και τον ανασχηματισμό. 

Απηύθυνε χαιρετισμό στο 16ο Παγκύπριο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Κυβερνητικοστρατιωτικών και Δημοσίων Υπηρεσιών της Συνομοσπονδίας Εργαζομένων Κύπρου. 

«Είναι τιμή που σε μια από τις τελευταίες μου ουσιαστικά πράξεις ως Υπουργός Οικονομικών, έχω την ευκαιρία να είμαι σήμερα μαζί σας και να χαιρετίζω το Παγκύπριο συνέδριο σας», δηλώνει ο Χάρης Γεωργιάδης. 

Ο κος Γεωργιάδης απέφυγε να αναφερθεί στις δυσκολίες που πέρασε η Κύπρος, σημειώνοντας, όμως, πως δεν πρέπει να ξεχνάμε τα λάθη και τις παραλήψεις που οδήγησαν στον εκτροχιασμό. 

«Μέσα από τη συλλογική προσπάθεια, έχουμε εξασφαλίσει μια δεύτερη ευκαιρία, Αποτελεί, συλλογική υποχρέωση της Κυβέρνησης και της Βουλής, των συνδικαλιστικών αλλά και των εργοδοτικών οργανώσεων, υποχρέωση όλων μας αυτή τη δεύτερη ευκαιρία να την διαχειριστούμε προσεκτικά και υπεύθυνα, χωρίς υπερβολές, χωρίς δογματισμούς και χωρίς ποτέ να επιστρέφουμε στις κακές πρακτικές του παρελθόντος». 

Χαιρετισμό στο συνέδριο απηύθυνε και ο Γενικός Γραμματέας της ΣΕΚ Ανδρέας Μάτσας. 

«Εντός του ερχόμενου έτους ξεκινά ο διάλογος για πλήρη επαναφορά της ΑΤΑ, καθώς εξέλειπαν πλέον οι λόγοι για τους οποίους υπήρξε ανάγκη προσωρινής αναπροσαρμογής του τρόπου καταβολής της». 

Αναφέρθηκε επίσης στα θέματα που αφορούν τον εκσυγχρονισμό, την ψηφιοποίηση, τη στελέχωση, την ίση μεταχείριση και τη βελτίωση των μισθών και ωφελημάτων των εργαζομένων. 

Ρεπορτάζ: Δημήτηρης Κώστα

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.