Ευχάριστη εξέλιξη: Αναστολή εφαρμογής των νέων χρεώσεων εξήγγειλε η Τράπεζα Κύπρου [ΒΙΝΤΕΟ]

Την αναστολή επιβολής των νέων τελών και χρεώσεων, ανακοίνωσε η Τράπεζα Κύπρου. Μάλιστα, με γραπτή δήλωση του, ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Πανίκος Νικολάου, εξήγγειλε εντατικά εκπαιδευτικά προγράμματα στην ψηφιακή εξυπηρέτηση για άτομα τρίτης ηλικίας. Τα ευχάριστα νέα ανακοινώθηκαν μετά την συνάντηση αντιπροσωπείας του Δημοκρατικού Συναγερμού, υπό τον Αβέρωφ Νεοφύτου, με τον διευθύνωνοντα σύμβουλο της τράπεζας Κύπρου Πανίκος Νικολάου.

Την αναστολή υλοποίησης των νέων τελών και χρεώσεων, ανακοίνωσε με γραπτή δήλωση του, ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Κύπρου Πανίκος Νικολάου, λίγο μετά την συνάντηση που είχε σήμερα το πρωί με αντιπροσωπεία του του Δημοκρατικού Συναγερμού, με επικεφαλής τον πρόεδρο του, Αβέρωφ Νεοφύτου.

Στην γραπτή δήλωση του, ο κύριος Νικολάου αναφέρθηκε στις υποδείξεις του Προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού, ότι κατηγορίες πολιτών δεν θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στις ασφαλείς και γρήγορες υπηρεσίες.

«Οι μεγάλοι οργανισμοί οφείλουμε να ωθήσουμε την οικονομία και την κοινωνία προς την ενίσχυση της ψηφιοποίησης. Αναγνωρίζουμε, όμως, ότι ορισμένοι συμπολίτες μας δεν είναι σε θέση ακόμα να στραφούν στην ψηφιακή εξυπηρέτηση. Γι αυτό και συμφωνήσαμε σαν τράπεζα πως το σωστό είναι να ανασταλεί η υλοποίηση των νέων τελών και χρεώσεων. Η αναστολή δεν θα αφορά στους πελάτες των Κέντρων Διεθνών Εργασιών», σημείωσε ο κ. Νικολάου.

Κεντρικός άξονας των δράσεων της Τράπεζας, το αμέσως επόμενο διάστημα, επισημαίνει, είναι η εκπαίδευση των πελατών στην ψηφιακή εξυπηρέτηση και η ενημέρωση με τρόπους που θα αποφύγουν τις χρεώσεις.

«Πρόθεση μας, συνέχισε, είναι να προχωρήσουμε με εντατικά εκπαιδευτικά προγράμματα που να απευθύνονται κυρίως σε άτομα της τρίτης ηλικίας, με σκοπό να ενισχύσουμε την ετοιμότητα όλων για αυτή την αναπόφευκτη στροφή. Η ψηφιακή επιλογή είναι ασφαλής, γρήγορη και εύκολη. Σε όλες τις περιπτώσεις είναι είτε ουσιαστικά φθηνότερη σε σχέση με τα καταστήματα, είτε δωρεάν».

Για την απόφαση της Τραπεζας είχε προϊδεάσει νωρίτερα ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, εξερχόμενος της συνάντησης την νέα εκτελεστική ηγεσία της Τράπεζας Κύπρου.

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω πως φεύγω από τη συνάντηση απόλυτα ικανοποιημένος. Και μπορούμε πάντα με γνώμονα το σωστό για την οικονομία και την κοινωνία, αλλά και τους πυλώνες πάνω στους οποίους στηρίζεται η οικονομία, με σύνεση και σωφροσύνη να βρίσκουμε λύσεις, ανέφερε ο κ. Νεοφύτου.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ ήταν και ο πρώτος που έσπευσε να χαιρετήσει την απόφαση της Τράπεζας Κύπρου.


Κυριάκος Κυριακίδης

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.