470 υπαλλήλοι της Τρ. Κύπρου φεύγουν με κόστος €79 εκ. [ΒΙΝΤΕΟ]

Την επιτυχή ολοκλήρωση του σχεδίου εθελούσιας αποχώρησης προσωπικού ανακοίνωσε η Τράπεζα Κύπρου. Μέσω του Σχεδίου, έχουν εγκριθεί 470 υπάλληλοι για αποχώρηση, με το συνολικό κόστος να ανέρχεται γύρω στα 79 εκατομμύρια ευρώ.

Τετρακόσιοι εβδομήντα εργαζόμενοι στην Τράπεζα Κύπρου έχουν πατήσει το κουμπί εθελούσιας εξόδου και έχουν εγκριθεί για αποχώρηση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Τράπεζας Κύπρου, το σχέδιο εθελούσιας αποχώρησης προσωπικού ολοκληρώθηκε με επιτυχία με το συνολικό κόστος να ανέρχεται σε περίπου 79 εκατομμύρια ευρώ.

Στην υλοποίηση του σχεδίου συνέβαλε τα μέγιστα ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Κύπρου Πανίκκος Νικολάου, ο οποίος τον περασμένο Σεπτέμβριο ανέλαβε τη σκυτάλη από τον John Hourican και σε δύο μήνες πέτυχε να κλείσει το εθελούσιο, 460 άτομα, πολύ πιο ομαλά από εκείνο του 2016 και χωρίς να διαταραχθούν οι σχέσεις της Τράπεζας με τη Συντεχνία.

Ταυτόχρονα όπως γίνεται γνωστό από την Τράπεζα έχει προχωρήσει ραγδαία ο ψηφιακός μετασχηματισμός, η αναδόμηση εργασιών, η προώθηση νέων προϊόντων και η αναδιοργάνωση των τμημάτων.

Με την ολοκλήρωση του σχεδίου εθελούσιας αποχώρησης, ο αριθμός του προσωπικού μειώθηκε κατά περίπου 11% και η ετήσια εξοικονόμηση υπολογίζεται σε περίπου 28 εκατομμύρια ευρώ.

Το Σχέδιο εμπίπτει στη στρατηγική ψηφιακού μετασχηματισμού του Συγκροτήματος που αποσκοπεί στην επίτευξη ορθολογιστικού μοντέλου λειτουργίας και χαμηλότερης βάσης εξόδων με την πάροδο του χρόνου.


Μαίρη Αυξεντίου

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.