24ώρη απεργία στην Ελληνική - Δείτε την ανακοίνωση

Σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία κατέρχονται οι υπάλληλοι της Ελληνικής - Δείτε πότε και γιατιί.

Την Παρασκευή, στις 11 Οκτωβρίου, οι υπάλληλοι της Ελληνικής Τράπεζας θα προχωρήσουν σε απεργιακά μέτρα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Τράπεζας.  Πρόκειται για απεργιακά μέτρα ποιειδοποιητικής φύσεως.  

Πιο κάτω αυτούσια η ανακοίνωση:

«Αναμφίβολα, έχουμε δώσει στην Ελληνική Τράπεζα όλη την πίστωση χρόνου που χρειαζόταν για να ολοκληρώσει την ενσωμάτωση των εργασιών της πρώην Συνεργατικής Τράπεζας, αλλά και για να τηρήσει τις συμβατικές της υποχρεώσεις, τερματίζοντας εξόφθαλμες παραβιάσεις συμφωνιών αλλά και απαξιωτικές συμπεριφορές έναντι του προσωπικού της.

Παρά την παρέμβαση της Υπουργού Εργασίας, κας Ζέτας Αιμιλιανίδου, η οποία δήλωσε ξεκάθαρα στη Διοίκηση της Τράπεζας πως είναι υποχρεωμένη να παραχωρήσει την ετήσια προσαύξηση και την ΑΤΑ, η Τράπεζα δυστυχώς εξακολουθεί να την αγνοεί και να παραβιάζει τις υφιστάμενες συμφωνίες.

Το Υπουργείο Εργασίας, πέραν της ξεκάθαρης τοποθέτησής του για το θέμα των προσαυξήσεων και της ΑΤΑ, κάλεσε γραπτώς, μετά από καταγγελία της Οργάνωσής μας, την Τράπεζα να εφαρμόσει τις πρόνοιες της μεταξύ μας συμφωνίας για την εισφορά της στο Ταμείο Ευημερίας.

Παράλληλα, επίσης μετά από καταγγελία της Οργάνωσής μας, η Τράπεζα δεσμεύτηκε ενώπιον του Υπουργείου ότι θα προχωρήσει στην πληρωμή οδοιπορικών στη βάση των μεταξύ μας συμφωνιών. 

Δυστυχώς, και σε  αυτές τις περιπτώσεις, η Διοίκηση της Τράπεζας συνεχίζει να περιφρονεί τις αποφάσεις του Υπουργείου Εργασίας και αρνείται να εφαρμόσει τις πρόνοιες των υφιστάμενων συμφωνιών τόσο σε ότι αφορά τα προαναφερθέντα θέματα, όσο και σε αρκετά άλλα θέματα όπως για παράδειγμα η άρνηση της για συμπλήρωση της Οργανικής Διάρθρωσης (300 νέες θέσεις υποτμηματάρχη και 450 αναβαθμίσεις).

Η Οργάνωσή μας, θέλοντας να εξαντλήσει κάθε λογικό περιθώριο, με επιστολή της ημερομηνίας 16 Σεπτεμβρίου 2019, ζήτησε για τελευταία φορά από τη Διοίκηση της Τράπεζας:


Την άμεση ένταξη των συναδέλφων της πρώην Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας στις κλίμακες μισθοδοσίας των συναδέλφων της Ελληνικής Τράπεζας, με βάση τα καθήκοντα και τις ευθύνες τους.

Την πλήρη εφαρμογή όλων των υφιστάμενων δεσμεύσεων/συμφωνιών για όλους τους συναδέλφους της Ελληνικής Τράπεζας (επαναφορά μισθών, Ταμείου Προνοίας κλπ)

Την παραχώρηση, με αναδρομική ισχύ από 01/01/2019, της ετήσιας προσαύξησης και της ΑΤΑ σε όλους τους συναδέλφους.

Δυστυχώς η Διοίκηση της Ελληνικής Τράπεζας, παρά τις προειδοποιήσεις μας, δεν έχει ανταποκριθεί θετικά σε καμιά από τις πιο πάνω υποχρεώσεις της, γεγονός που δεν αφήνει στην Οργάνωσή μας κανένα πλέον περιθώριο για άλλη αναμονή/αναβολή.

Η στάση αυτή της Ελληνικής Τράπεζας ξεκάθαρα στοχεύει στην κατάργηση των υφιστάμενων συμφωνιών,  κατ΄ αρχή στη δημιουργία ΔΥΟ ΚΑΤΗΓΟΡΙΝ υπαλλήλων και σε δεύτερο πλάνο στην υποβάθμιση όλων στη δεύτερη κατηγορία.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Δυστυχώς ο κόμπος έφτασε στο κτένι και η μόνη οδός για επίλυση των προβλημάτων μας είναι η αποστολή στη Διοίκηση της Ελληνικής Τράπεζας του δυνατού μηνύματος, πως οι συνάδελφοι απαιτούν ΣΕΒΑΣΜΟ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ τους.

Για τους πιο πάνω λόγους καλείστε σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019.

Ευχόμαστε πως έστω και την υστάτη, η Διοίκηση της Ελληνικής Τράπεζας θα διαφοροποιήσει τη στάση της, τηρώντας τις συμβατικές της υποχρεώσεις και δείχνοντας σεβασμό τόσο προς τους εργασιακούς θεσμούς όσο και προς το ίδιο το προσωπικό της, αποφεύγοντας έτσι άσκοπες και επιζήμιες αντιπαραθέσεις»

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.