Θυελλώδης συνεδρία στην Επ. Ελέγχου της Βουλής – Βαριές κουβέντες και απίστευτοι χαρακτηρισμοί [ΒΙΝΤΕΟ]

Εκτραχύνθηκε η συζήτηση στην επιτροπή ελέγχου της Βουλής, με τον Πρόεδρο του Κινήματος Οικολόγων, Γιώργο Περδίκη, να καταφεύγει σε βαριούς χαρακτηρισμούς έναντι του Υπουργού Οικονομικών, ο οποίος δεν τους άφησε αναπάντητους. Ο Χάρης Γεωργιάδης έγινε αποδέκτης σφοδρής επίθεσης και από τον Εκπρόσωπο Τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανο Στεφάνου.

Σκηνικό πολέμου στήθηκε σήμερα στην Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής, η οποία εξέτασε το κλείσιμο υποκαταστημάτων του Συνεργατισμού στην ύπαιθρο.

Ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών, Γιώργος Περδίκης, και ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, εξαπέλυσαν σφοδρή επίθεση με βαριούς χαρακτηρισμούς κατά του Υπουργού Οικονομικών, αποδίδοντάς του μεταξύ άλλων αλαζονεία, κοροϊδία και προκλητικότητα.

Όλα άρχισαν όταν ο Γιώργος Περδίκης, χρησιμοποιώντας ανάρμοστη έκφραση, κατηγόρησε τον Χάρη Γεωργιάδη ότι αγνόησε επιστολές που του απεύθυνε για το θέμα.

Για να λάβει πληρωμένη απάντηση από τον Υπουργό Οικονομικών, σε έντονα εξοργισμένο ύφος.

Ο Υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, αναφέρει «η πως κυβέρνηση θα μείνει μακριά από αυτό το show λαϊκισμού. Δεν πρόκειται τέτοιες εκδηλώσεις λαϊκισμού να επηρεάσουν την κυβέρνηση. Αν θέλετε να υπάρχει υποκατάστημα του Συνεργατισμού μέχρι και στον Κάμπο της Τσακκίστρας, η μόνη λύση είναι η επανασύσταση του Συνεργατισμού».

Η σύγκρουση συνεχίστηκε εκτός της επιτροπής με τον Γιώργο Περδίκη να επιμένει στις καταγγελίες του και τον Στέφανο Στεφάνου, να κάνει λόγο για σοφιστείες από μέρους του Υπουργού.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, ανάφερε πως για μια ακόμη φορά και σε ακόμα ένα θέμα που έχει να κάνει με τα υποκαταστήματα του Συνεργατισμού η Κυβέρνηση δηλώνει κοινωνικά αναίσθητη. Δεν την ενδιαφέρουν τα προβλήματα του κόσμου, την ενδιαφέρει την Κυβέρνηση απλά πώς θα εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των τραπεζών και του μεγάλου κεφαλαίου.

Ο κ. Περδίκης ανάφερε με τη σειρά του: «Μας έγραψε κανονικά όλους και εφάρμοσε τους δικούς του σχεδιασμούς. Με προκλητικότητα, βία και αλαζονεία. Τα ψέματα και η προκλητικότητα πλέον του Υπουργού δεν μπορεί να γίνεται ανεκτή. Έχει ξεχειλίσει η οργή».

Επί της ουσίας ο Υπουργός Οικονομικών παρουσιάστηκε θετικός στο ενδεχόμενο επανασύστασης του Συνεργατισμού, αποσπώντας και θετικές αντιδράσεις.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου, Ζαχαρίας Κουλίας, είπε πως «το ότι εμίλησε με ευνοϊκό τρόπο, αυτό ήταν καλό. Θέλω να πιστεύω ότι οι προσπάθειες που καταβάλλει ο Πρόεδρος της Βουλής θα καρποφορήσουν σύντομα. Και θεωρώ ότι οι συντεχνίες ιδιαίτερα, ιδιαίτερα των κρατικών υπαλλήλων που έχουν την οικονομική επιφάνεια, χρειάζεται ένα ποσό γύρω στα πέντε εκατομμύρια ως πρώτο κεφάλαιο».

Ενδεικτικό των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν στην ύπαιθρο λόγω της έλλειψης υποκαταστημάτων, είναι τα κρασοχώρια όπου διαμένουν 22,000 άτομα.

Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ, Μάριος Μαυρίδης, είπε πως «δεν είναι λύση να γίνει σε κάθε χωριό ένα υποκατάστημα τράπεζας. Η λύση είναι να βρεθούν άλλοι τρόποι τους οποίους οι τράπεζες θα βρουν διότι αυτές είναι που έχουν το ενδιαφέρον για αυτά τα θέματα».


Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Ελληνικής Τράπεζας αυτή τη στιγμή λειτουργούν δύο κινητές τράπεζες στην ύπαιθρο, εξυπηρετώντας 27 κοινότητες.


Νεοκλής Νεοκλέους

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.