ΚΕΔΙΠΕΣ: Στον Γενικό Ελεγκτή στοιχεία για λογαριασμούς πολιτικά εκτεθειμένων προσώπων

Την ετοιμότητα της να δώσει πληροφόρηση για κόκκινα δάνεια πολιτικά εκτεθειμένων προσώπων, στον πρώην Συνεργατισμό, αφού όμως διασφαλιστεί η νομιμότητα μιας τέτοιας ενέργειας, δηλώνει η ΚΕΔΙΠΕΣ. Και απορρίπτει τις καταγγελίες του Γενικού Ελεγκτή προς τον Γενικό Εισαγγελέα, επισημαίνοντας πως δεν υφίσταται καμία πρόθεση για συγκάλυψη οποιουδήποτε θέματος.

Στον Γενικό Εισαγγελέα, Κώστα Κληρίδη, παραπέμπει τον Γενικό Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη, η Κυπριακή Εταιρία Διαχείρισης Περουσιακών Στοιχείων, αναφορικά με την νομιμότητα της παροχής, προς την Ελεγκτική Υπηρεσία, των στοιχείων για τα πολιτικά εκτεθειμένα πρόσωπα, που διατηρούσαν μη εξυπηρετούμενα δάνεια στην πρώην Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα. 

Με δεύτερη επιστολή του προς τον Γενικό Εισαγγελέα, ο Γενικός Ελεγκτής, Οδυσσέας Μιχαηλίδης, είχε καταγγείλει τη διοίκηση της ΚΕΔΙΠΕΣ για άρνηση να του παραδώσει στοιχεία για κόκκινα δάνεια πολιτικά εκτεθειμένων προσώπων στον πρώην Συνεργατισμό, με σκοπό να διερευνηθούν τυχόν ευνοϊκές αναδιαρθρώσεις και διαγραφές δανείων. 

Και αυτό προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσο τα εν λόγω δάνεια πριν καταστούν εξυπηρετούμενα και μεταφερθούν στην Ελληνική Τράπεζα, αναδιαρθρώθηκαν χαριστικά. 

Η ΚΕΔΙΠΕΣ, με σημερινή ανακοίνωσή της, απορρίπτει τις καταγγελίες του Γενικού Ελεγκτή, επισημαίνοντας πως δεν υφίσταται καμία πρόθεση για συγκάλυψη οποιουδήποτε θέματος. Αφού διευκρινίζει πως: Τα στοιχεία που αφορούν τους λογαριασμούς ΠΕΠ, τα οποία παρέμειναν στην περίμετρό της (ΚΕΔΙΠΕΣ), δηλαδή για τους λογαριασμούς ΠΕΠ που συνεχίζουν να είναι πελάτες της, έχουν ήδη αποσταλεί στον Γενικό Ελεγκτή. 

Στη συνέχεια, καλεί τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη, να αποταθεί στον Κώστα Κληρίδη. 

Η ΚΕΔΙΠΕΣ επισημαίνει, παράλληλα, την προσήλωσή της για πλήρη συνεργασία με τον Γενικό Ελεγκτή, για όλα τα θέματα. Και τονίζει πως βρίσκεται σε ετοιμότητα για να δοθεί η πληροφόρηση που ζητήθηκε, μόλις διασφαλιστεί η νομιμότητα των ενεργειών, ενώ έχει αποδείξει εμπράκτως τη δέσμευσή της για διαφάνεια προς όλες τις εποπτικές αρχές.

Κυριάκος Κυριακίδης

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.