Στα 6 σεντς ανά ευρώ η αποζημίωση για τους κουρεμένους καταθέτες της Λαϊκής

Με το ποσό των έξι σεντ για κάθε ευρώ, που είχαν ως κατάθεση στην πρώην Λαϊκή Τράπεζα, θα αποζημιωθούν τελικά οι κουρεμένοι καταθέτες.

Μετά από αναμονή έξι και πλέον χρόνων και σειρά δικαστικών και άλλων αγώνων, τελικά οι κουρεμένοι καταθέτες της Λαϊκής Τράπεζας, θα αποζημιωθούν με ένα ποσό, γύρω στα έξι σεντ, για κάθε ευρώ, που είχαν ως κατάθεση στην πρώην Λαική. 

Το ποσό που έχει εισπραχθεί από την πώληση των περιουσιακών στοιχείων της Λαϊκής, ανέρχεται μέχρι σήμερα περίπου στα 220 εκατομμύρια ευρώ. Ενώ αν πωληθεί και το ποσοστό των μετοχών που κατέχει στην Τράπεζα Κύπρου, αναμένεται ότι θα εισπραχθεί ένα επιπλέον ποσό κοντά στα 32 εκατομμύρια, βάση τη σημερινή τιμή των μετοχών. 

Αυτό σημαίνει, πως κυρίως οι κουρεμένοι καταθέτες της Λαικής θα λάβουν μόλις το έξι τοις εκατό, από τα τέσσερα δισεκατομμύρια που κουρεύτηκαν. 

Δεν μας προκαλεί καμία, έκπληξη, αφού έγιναν σωρεία λαθών στους χειρισμούς πώλησης περιουσιακών στοιχείων της τράπεζας, δηλώνει στον ΑΝΤ1, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Καταθετών της Λαϊκής, Αδωνης Παπακωνσταντίνου. 

Επιρρίπτοντας βαρύτατες ευθύνες στην Κεντρική Τράπεζα, για αδικαιολόγητα μεγάλη καθυστέρηση στη διαδικασία πώλησης των περιουσιακών στοιχείων, γεγονός το οποίο, συνέτεινε στη δραστική μείωση της αξίας τους. 

Το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο της Λαϊκής, δηλαδή η συμμετοχή της στην Τράπεζα Κύπρου, πωλήθηκε κατά το ήμισυ το 2017, στην τιμή των τριών ευρώ, με το συνολικό ποσό να φθάνει τα 65 εκατομμύρια. 

Κυριάκος Κυριακίδης

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.