Πανικός σε φορείς και επενδυτές: Κατηγορηματικό όχι στις σκέψεις για αύξηση εταιρικού φόρου

Πανικό και έντονο προβληματισμό προκαλεί στους εμπλεκόμενους φορείς, η πρόθεση του Υπ. Οικονομικών να προχωρήσει σε αύξηση του εταιρικού φόρου στο 15%. 

Δείτε εδώ: ΥΠΟΙΚ: Προς αύξηση του εταιρικού φόρου στο 15%

Όπως πληφορούμαστε, από την εν εξελίξει σύσκεψη, στα γραφεία του ΚΕΒΕ όλοι οι φορείς, ΟΕΒ, CIPA, CIFA, ΚΕΒΕ, ΣΕΛΚ, Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος και ΠΑΣΥΞΕ, τάχθηκαν κατηγορηματικά εναντίον οποιασδήποτε σκέψης περί αύξησης του εταιρικού φόρου. 

Υποδεικνύοντας, ότι τυχόν αύξηση στην παρούσα φάση στέλνει άκρως λανθασμένα μηνύματα, σε ξένους επενδυτές, επιχειρηματίες και εταιρείες καθώς δείχνει μία αβεβαιότητα στο επενδυτικό κλίμα στην Κύπρο.

Μάλιστα, όπως έχει λεχθεί στη σύσκεψη, ενώ αυτή την περίοδο ακόμη και η Βρετανία κάνει σκέψη για μείωση του εταιρικού φόρου, για να μετριάσει τις αρνητικές επιπτώσεις από το Brexit, καθώς επίσης και η κυβέρνηση Μητσοτάκη μελετά το ίδιο ενδεχόμενο, χαρακτηρίζεται ως "επενδυτική αυτοκτονία" τυχόν οποιαδήποτε αύξηση του εταιρικού φόρου στην Κύπρο. 

Περισσότερες λεπτομέρειες σε λίγο. 


Κυριάκος Κυριακίδης

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.