Στα 9,5 δις δολάρια το καθαρό κέρδος από την ανάπτυξη του κοιτάσματος Αφροδίτη

Στα 9,5 δισεκατομμύρια ευρώ θα είναι όπως υπολογίζεται το καθαρό κέρδος της Κυπριακής Δημοκρατίας από την ανάπτυξη του κοιτάσματος Αφροδίτη, σύμφωνα με τις πρόνοιες της συμφωνίας που έκλεισε με την κοινοπραξία των εταιρειών. Την προκαταρκτική συμφωνία με τις εταιρείες Noble, Dellek και Shell παρουσίασε το πρωί στο Υπουργικό Συμβούλιο ο Υπουργός Ενέργειας.

Σε νέα φάση εισέρχεται ο ενεργειακός προγραμματισμός της Κυπριακής Δημοκρατίας, με το κλείσιμο της συμφωνίας ανάπτυξης του κοιτάσματος Αφροδίτη στο θαλασσοτεμάχιο 12, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που αποκλειστικά μετέδωσε ο Αντ1 την περασμένη Κυριακή. Ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης, ενημέρωσε το Υπουργικό Συμβούλιο για τις πρόνοιες του συμβολαίου αναλογικού καταμερισμού εσόδων που συμφωνήθηκε με τις εταιρείες Noble, Dellek και Shell. Η έναρξη της εκμετάλλευσης υπολογίζεται περί τα τέλη του 2024 αρχές του 2025 και τα καθαρά έσοδα που θα προκύψουν για την Κυπριακή Δημοκρατία υπολογίζονται στα 9,5 δισεκατομμύρια δολάρια, με τον αναλογικό καταμερισμό να βασίζεται στη διεθνή τιμή του πετρελαίου Brent.
 

ANT1 Newsroom

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.