Οίκος Moody's: Θετικές οι προοπτικές των κυπριακών τραπεζών

Θετικές παραμένουν, για τους επόμενους δώδεκα με δεκαοκτώ μήνες, οι προοπτικές του κυπριακού τραπεζικού συστήματος, σύμφωνα με έκθεση του οίκου Moody's. Ωστόσο, προειδοποιεί ότι η ποιότητα των στοιχείων των κυπριακών τραπεζών θα παραμείνει μεταξύ των πιο αδύναμων στην Ευρώπη.

Θετικές εκτιμά ότι είναι οι προοπτικές του κυπριακού τραπεζικού συστήματος για τους επόμενους δώδεκα με δεκαοκτω μήνες, ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Moody's. 

Σε ειδική έκθεση τονίζει τον συνδυασμό της βελτιωμένης χρηματοδότησης και των τάσεων στην ρευστότητα με την ταχύτερη μείωση στα προβληματικά δάνεια. 

Επιστημαίνει, επίσης, ότι τον συνδυασμό αυτό ενισχύουν η ισχυρή ανάπτυξη ευρύτερα της οικονομίας και οι πρόσφατες βελτιώσεις στο νομικό πλάισιο για τις πωλησεις δανείων. 

Στην έκθεση του διεθνους οικου τονίζεται ότι το βάρος των προβληματικών δανείων παραμένει μεγάλο και θα χρειαστεί χρονος για να επιτευχθούν σημαντικές μειώσεις. 

Παράλληλα τονίζει ότι παρά την αναμενόμενη οικονομική ανάπτυξη τους επόμενους δώδεκα με δεκαοκτώ μήνες, γενικότερα η κυπριακή οικονομία θα παραμείνει ευάλωτη σε κραδασμούς, λόγω του υψηλού χρέους του ιδιωτικού τομέα, ο οποίος και θα περιορίσει την ανάπτυξη του δανεισμού.

TAGS:  

Δήμητρα Μολυβά

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.