Πρόταση νόμου για πλαίσιο αφερεγγυότητας καταθέτουν οι Οικολόγοι

Πρόταση νόμου που τροποποιεί το πλαίσιο αφερεγγυότητας καταθέτει στην Ολομέλεια της Βουλής το Κίνημα Οικολόγων. Ο Γιώργος Περδίκης δήλωσε ότι η πρόταση θα καθιστά υποχρεωτικό για τις τράπεζες το σχέδιο που καταρτίζει συμβούλους αφερεγγυότητας για τους ευάλωτους δανειολήπτες και άλλες τροπολογίες που εξασφαλίζουν την πρώτη κατοικία και τη μικρή επαγγελματική στέγη για ευάλωτους και αφερέγγυους δανειολήπτες.
 
Ανέφερε ότι το Κίνημα θεωρεί ανύπαρκτα τα περιθώρια της Βουλής για τροποποίηση του σχεδίου ΕΣΤΙΑ και ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη «το μεγάλο έγκλημα που πάει να γίνει» γι αυτό καταθέτει την πρόταση νόμου για αυτούς τους οποίους δεν καλύπτει και δεν εξασφαλίζει το ΕΣΤΙΑ.
 
Ο κ. Περδίκης πρόσθεσε ότι η ίδια η Κυβέρνηση είχε δηλώσει ενώπιον της Βουλής ότι μια ασφαλιστική δικλείδα για όσους δεν θα καλύψει το ΕΣΤΙΑ,  θα είναι το πλαίσιο αφερεγγυότητας, το οποίο δεν έχει όμως λειτουργήσει επειδή ήταν αναποτελεσματικό και τρύπιο από την αρχή και γιατί οι τράπεζες δεν το εφάρμοσαν.
 
"Με τις δικές μας τροπολογίες, που ελπίζουμε να εμπλουτιστούν και από τροπολογίες άλλων κομμάτων, θα καταστήσουμε το πλαίσιο αφερεγγυότητας πιο αποτελεσματικό, ώστε να είναι πραγματικό δίκτυ προστασίας για ευάλωτους, αφερέγγυους δανειολήπτες, για την πρώτη κατοικία και την μικρή επαγγελματική στέγη", πρόσθεσε.
 
«Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα για τα κόμματα’’, συμπλήρωσε.

ANT1 Newsroom

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.