Ιστότοπος για να συγκρίνετε όλα όσα σας χρεώνουν οι τράπεζες

Τη δυνατότητα να συγκρίνουν τα τέλη όλων των τραπεζών που συνδέονται με λογαριασμούς πληρωμών, έχουν πλέον οι καταναλωτές.

Όλα όσα θέλει ο κάθε καταναλωτής να μάθει για τα τέλη και χρεώσεις των δέκα κυριότερων τραπεζών στην Κύπρο για τους λογαριασμούς πληρωμών, ανά πάσα στιγμή, εύκολα, γρήγορα, αξιόπιστα, είναι πλέον διαθέσιμα στον ιστότοπο που δημιούργησε το υπουργείο Οικονομικών σε συνεργασία με την Κεντρική Τράπεζα: www.mof.gov.cy/feecomparison

Στη λειτουργία του που άρχισε την 1η Νοεμβρίου, στη βάσει κοινοτικής οδηγίας για την διασφάλιση της δωρεάν πρόσβασης των καταναλωτών σε διαδικτυακό τόπο σύγκρισης τελών που χρεώνονται από τους παρόχους υπηρεσιών πληρωμών, για σκοπούς διαφάνειας και ανταγωνιστικότητας, αναφέρθηκε ο Γενικός Διευθυντής Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας του υπουργείου Οικονομικών Αντρέας Χαραλάμπους. Ενώ την ιστοσελίδα παρουσίασε η Λειτουργός του Υπουργείου Οικονομικών Μαρίνα Τούμπα. 

Ο κ. Χαραλάμπους ανέφερε πως «Μπορεί κάποιος να αξιοποιήσει αυτή τη δυνατότητα και δυνητικά πετυχαίνει τη σύγκριση των τελών. Αυτό σημαίνει ότι και οι τράπεζες λογικά θα πρέπει να υποχρεωθούν να προσφέρουν υπηρεσίες, οι οποίες να είναι στην ποιότητα και στην τιμή ανταγωνιστικές προς όφελος του πολίτη.» 

Στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα, ο κάθε καταναλωτής μπορεί να βρει και να συγκρίνει τις χρεώσεις, ανά τράπεζα, για:

  • Τήρηση λογαριασμού (τρεχούμενου, ταμιευτηρίου, κ.λ.π), -Παροχή χρεωστικών καρτών 
  • Παροχή πιστωτικών καρτών, -Ανάληψη μετρητών, -Παραχώρηση βιβλιαρίου επιταγών 
  • Μεταφορές πίστωσης SEPA σε ευρώ, (εκτός ευρώ), -Πάγιες εντολές, -Αμεσες χρεώσεις 
  • Επιστροφές επιταγών λόγω ανεπαρκούς υπολοίπου, -Υπηρεσίες συναλλάγματος, -Υπεραναλήψεις, -Υπερβάσεις, -Αντίγραφο κατάστασης λογαριασμού 
«Υπάρχουν ξεχωριστές κατηγορίες για Ταμιευτήρια, τρεχούμενους λογαριασμούς και πιστωτικές κάρτες για εύκολη αναζήτηση ενώ οι χρεώσεις αφορούν πελάτες λιανικής καθώς και διεθνών τραπεζικών εργασιών» είπε από πλευράς της η λειτουργός του Υπουργείου Οικονομικών. 

Οι χρεώσεις που παρουσιάζονται στην ιστοσελίδα θα επικαιροποιούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα κάθε φορά που αναθεωρούνται από τις τράπεζες.

Κυριάκος Κυριακίδης

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.