Λουκέτο σε βιομηχανίες αν δεν μειωθεί το ρεύμα

 

Η συνέχεια της συζήτησης για τις χρεώσεις της Αρχής Ηλεκτρισμού σε βιομηχανίες και βιοτεχνίες, έφερε νέα προειδοποίηση ότι οδηγούνται σε χρεωκοπία, με κίνδυνο να μείνουν στο δρόμο περισσότερες από χίλιες οικογένειες.

Μόνο κατά το πρώτο εξάμηνο του 2012 έκλεισαν 277 βιομηχανίες και βιοτεχνίες.
Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εμπορίου, Λευτέρης Χριστοφόρου, έθεσε εκ νέου θέμα για αντισταθμιστικά μέτρα στο ακριβό ρεύμα.

Ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του ΚΕΒΕ, Μάριος Τσιακκής, πρότεινε όπως τα συνολικά δέκα-εννέα εκατομμύρια που πληρώνουν βιομήχανοι και βιοτέχνες για τη μέγιστη ζήτηση ρεύματος τους μήνες Ιούλιο μέχρι Σεπτέμβριο, να καταβληθούν από την ίδια την ΑΗΚ και το κράτος.

Η Επιτροπή αποφάσισε να καλέσει τον Υπουργό Εμπορίου, Νεοκλή Συλικιώτη, σε επόμενη συνεδρία, καθώς απαιτείται πολιτική απόφαση επί της πρότασης του ΚΕΒΕ.

 

 

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.