"Ναι" Κυβέρνησης στη μονιμοποίηση 4.500 δημοσίων υπαλλήλων αορίστου χρόνου

Προς μονιμοποίηση υπό προϋποθέσεις οδεύουν 4,500 δημόσιοι υπάλληλοι αορίστου χρόνου. Θετική η αντιμετώπιση του ζητήματος από την κυβέρνηση η εκτίμηση του Γενικού Γραμματέα της ΠΑΣΥΔΥ μετά από συνάντηση της ηγεσίας της Συντεχνίας με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Θετική στάση τηρεί η Κυβέρνηση στο αίτημα της ΠΑΣΥΔΥ για τη μονιμοποίηση των δημοσίων υπαλλήλων αορίστου χρόνου, σύμφωνα με δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα της συντεχνίας, Γλαύκου Χατζηπέτρου, μετά από συνάντηση του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην παρουσία και του Υπουργού Οικονομικών. 

Όπως είπε ο κύριος Χατζηπέτρου, η κυβέρνηση εμφανίστηκε θετική και στο ότι οι μόνιμες θέσεις πρέπει να πληρώνονται μέσα από τις θεσμοθετημένες διαδικασίες μέσω της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας. 

Ο Γενικός Γραμματέας της ΠΑΣΥΔΥ, Γλαύκος Χατζηπέτρου ανέφερε πως ήταν θετικός και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και ο Υπουργός Οικονομικών βάζοντας ως μόνη προϋπόθεση που ήταν και δική τους απαίτηση, να γίνει με νόμιμο τρόπο, δηλαδή να μην υπάρχει ευχέρεια ακύρωσης μετά από προσφυγή. Πρέπει να γίνει νόμος, είπε ο κ. Χατζηπέτρου, αλλά το θέμα είναι το νομοσχέδιο να μην περιέχει αντισυνταγματικές διατάξεις. 

Ο κύριος Χατζηπέτρου πρόσθεσε ότι οι προσλήψεις αυτές δεν θα επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό καθώς το ζήτημα αφορά τη μονιμοποίηση των υπαλλήλων με τους ίδιους μισθούς που παίρνουν σήμερα και την τοποθέτησή τους στην κλίμακα που τους αναλογεί. 

Η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Κλέλια Βασιλείου ανέφερε πως στη συνάντηση διαπιστώθηκε για ακόμη μια φορά η κοινή διάθεση, για εποικοδομητικό διάλογο προς επίλυση χρόνιων προβλημάτων.«Προς αυτό τον σκοπό η Συντεχνία επέδωσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη γενική απόφαση του τελευταίου συνεδρίου της. Το κλίμα καλής συνεννόησης πρέπει να διατηρηθεί για το καλώς νοούμενο συμφέρον τόσο των Δημοσίων Υπαλλήλων όσο και της κοινωνίας ευρύτερα» πρόσθεσε η κ. Βασιλείου. 

Επισήμανε παράλληλα ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχαρίστησε τη συντεχνία για τη συνεργασία και την υπεύθυνη στάση των δημοσίων υπαλλήλων.

Νεοκλής Νεοκλέους

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.