Ανατροπή στην πορεία της Ερευνητικής Επιτροπής

Ανατροπή στην πορεία της Ερευνητικής Επιτροπής που εξετάζει τα αίτια κατάρρευσης του Συνεργατισμού, μετά την άρνηση της Επικεφαλής του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού Ντανιέλ Νούϊ, να δώσει τη δική της μαρτυρία. Με επιστολή της προς την Επιτροπή, αναφέρει ότι ως πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου απολαμβάνει ασυλίας την οποία η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν αποφάσισε να άρει.

Στον αέρα το πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπής. Ο πιο βασικός όρος εντολής της Επιτροπής, για διερεύνηση των αιτιών που οδήγησαν στην κατάρρευση του Συνεργατικού Πιστωτικού Συστήματος, δεν μπορεί να εξεταστεί και να τεκμηριωθεί, χωρίς την κατάθεση εγγράφων και μαρτυρίας από τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό, που εποπτεύει όλο το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα από το 2014, μετά την άρνηση της Επικεφαλής του ευρωπαίου Επόπτη Ντανιέλ Νούϊ, να καταθέσει ενώπιον της επιτροπής, επικαλούμενη λόγους προνομίων και ασυλίας. 

ANT1 Newsroom

Κυριάκος Κυριακίδης

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.