Ναυάγιο για το σχέδιο εθελούσιας εξόδου. Η ΕΤΥΚ δεν αποκλείει ακόμα και απεργία στη ΣΚΤ

Προς πλήρες ναυάγιο οδηγούνται οι διαβουλεύσεις για το σχέδιο εθελούσιας αποχώρησης έως και εννιακοσίων υπαλλήλων του Συνεργατισμού. Διοίκηση και συντεχνίες απέτυχαν και σήμερα να συμφωνήσουν. ΣΕΚ, ΠΕΟ και ΠΑΣΥΔΥ συγκάλεσαν κεντρικό συμβούλιο για αύριο, προκειμένου να λάβουν αποφάσεις για τα επόμενα βήματα.

Ούτε και η σημερινή πολύωρη συνάντηση μεταξύ της Διοίκησης της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας και των συντεχνιών, κατάφερε να γεφυρώσει τις διαφορές των δύο πλευρών για το σχέδιο εθελούσιας αποχώρησης.

Το χάσμα όχι μόνο παραμένει μεγάλο, καθώς τελική πρόταση δεν κατατέθηκε, αλλά ούτε και προγραμματίστηκε επόμενη συνάντηση.

Η ΕΤΥΚ προειδοποιεί πως δεν θα δεχθεί πιέσεις ή εκβιασμούς και προειδοποιεί πως δεν θα διστάσει να προχωρήσει σε μέτρα, περιλαμβανομένης της απεργίας.

Όπως είπε ο Γενικός Γραμματές της ΕΤΥΚ Χρίστος Παναγίδης «Εχουμε διαπιστώσει ότι δεν έχουν διαφοροποιηθεί οι θέσεις της εργοδοτικής πλευράς. Αρα δεν υπάρχει κατάληξη. Αναμένουμε ότι μέχρι αύριο θα έχουμε ξανά νεότερη ειδοποίηση από πλευράς της Τράπεζας.»

Οι συντεχνίες ΠΕΟ, ΣΕΚ και ΠΑΣΥΔΥ έχουν συγκαλέσει για αύριο κεντρικό συμβούλιο για να αποφασίσουν το τι μέλλει γενέσθαι.

 «Οι ευθύνες είναι σε όλους μας. Θεωρώ ότι ευθύνες έχει και η Τράπεζα η οποία δεν έχει μετακινηθεί από τη θέση την οποία μας είχε πει την περασμένη φορά αναφορικά με τους αριθμούς αλλά δεν μας έχει δώσει απαντήσεις και σε άλλα ερωτήματα τα οποία είχαμε θέσει.» ανέφε ο ΓΓ ΟΥΙ ΣΕΚ Ελισσαίος Μιχαήλ.

 «Αν διαπιστώνουμε ότι δεν προχωρούν τα πράγματα, έχουμε ειλημμένη απόφαση, αυτή θα συζητήσουμε, θα διαχειριστούμε την απόφαση αυτή και ανάλογα θα προβούμε σε ανακοινώσεις.» είπε ο ΓΓ ΠΑΣΕΥ ΠΕΟ Σάββας Τούλουπος.

Ο Ανώτερος Μόνιμος Γραμματές ΠΑΣΥΔΥ Ανδρέας Λουκά είπε ότι«Συνειδητοποιούμε αμφότεροι ότι τα χρονικά πλαίσια είναι δεσμευτικά και πιεστικά και γι αυτό θα πρέπει να συμφωνήσουμε.»

Παρά τις προειδοποιήσεις για μέτρα, οι συντεχνίες διεμήνυσαν ότι δεν εγκαταλείπουν την προσπάθεια και προσβλέπουν να βρεθεί η χρυσή τομή έστω και την υστάτη.


Νεοκλής Νεοκλέους

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.