Πρώτες οδηγίες Ερευνητικής Επιτροπής για Συνεργατισμό

Τις πρώτες οδηγίες από τον Γενικό Εισαγγελέα, Κώστα Κληρίδη, έλαβαν τα τρία μέλη της Ερευνητικής Επιτροπής για τον Συνεργατισμό, εν αναμονή της δημοσίευσης του διορισμού τους στην επίσημη εφημερίδα της Δημοκρατίας. Τη Δευτέρα αναμένεται η ορκωμοσία τους.

Την πρώτη τους συνάντηση με τον Γενικό Εισαγγελέα, Κώστα Κληρίδη, είχαν το πρωί, στα γραφεία της Νομικής Υπηρεσίας, τα τρία μέλη της Ερευνητικής Επιτροπής για διακρίβωση όλων των γεγονότων που σχετίζονται με την κατάσταση στην οποία περιήλθε το Συνεργατικό Πιστωτικό σύστημα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκειά της συνάντησης, η οποία κράτησε μια ώρα, συζητήθηκαν θέματα που θα πρέπει να ρυθμιστούν πριν από τον επίσημο διορισμό της Επιτροπής.  Δηλαδή, το προσωπικό που θα ενισχύσει το έργο της Επιτροπής, αλλά και η έδρα της Επιτροπής και χώρος των συνεδριάσεων της. 

Σύμφωνα με πληροφορίες έχει ήδη εξευρεθεί ο χώρος και αυτός θα είναι το συνεδριακό κέντρο Φιλοξενία, ενώ σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών θα αποσπαστούν έως και τέσσερα πρόσωπα ως γραμματειακό προσωπικό. 
Την Παρασκευή αναμένεται να δημοσιευτεί στην εφημερίδα της Δημοκρατίας ο διορισμός των τριών, και τη Δευτέρα οι τρεις θα ορκιστούν ενώπιον του Γενικού Εισαγγελέα. Αμέσως μετά θα λάβουν από ένα πακέτο με μεγάλο αριθμό εγγράφων και άλλα στοιχεία, ως βάση για τις έρευνές τους, ενώ ήδη άρχισαν να ετοιμάζουν και τη λίστα των προσώπων τα οποία θα κληθούν να καταθέσουν ενώπιόν τους. 

Τα πρόσωπα της Ερευνητικής Επιτροπής

Την τριμερή Ερευνητική Επιτροπή θα στελεχώσουν, ως Πρόεδρος ο Γεώργιος Αρέστης, πρώην Δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Κύπρου, τέως Δικαστής στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ενωσης στο Λουξεμβούργο, και νυν Δικαστής στο Διεθνές Δικαστήριο του Κατάρ. 
Και ως Μέλη, ο Γεώργιος Χαραλάμπους, οικονομολόγος, πρώην Υποδιευθυντής του Τμήματος Οικονομικών Μελετών της Κεντρικής Τράπεζας, πρώην Ανώτερος Γενικός Διευθυντής της Τράπεζας Κύπρου, πρώην Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Αναπτύξεως και πρώην Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς 
και ο Γιώργος Γεωργίου, πρώην Διευθύνων Σύμβουλος και εκτελεστικό μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο της Alpha Bank Κύπρου, και πρώην Πρόεδρος του Συνδέσμου Τραπεζών Κύπρου και του Εργοδοτικού Συνδέσμου Τραπεζών.

Θησέας Ιωάννου

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.