Δεν προέκυψε συμφωνία κομμάτων για επίσπευση ψήφισης των εγγυήσεων. Αισιόδοξος ότι όλα θα πάνε καλά ο ΥΠΟΙΚ

Μεγάλες ουρές σήμερα, από νωρίς το πρωί, στα κατά τόπους υποκαταστήματα του Συνεργατισμού. Εκατοντάδες καταθέτες, έσπευσαν να αποσύρουν τα χρήματα τους μετά την ανησυχία που προκάλεσαν οι χθεσινές αναφορές στην επιτροπή ελέγχου της βουλής. Καθησυχάζει η Κεντρική Τράπεζα και διαβεβαιώνει πως οι καταθέσεις μέχρι τις εκατό χιλιάδες ευρώ είναι εγγυημένες . Ποιες οι εξελίξεις στη βουλή.

Μια αχρείαστη και άσκοπη ταλαιπωρία, υπέστησαν σήμερα εκατοντάδες πελάτες της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας, σε όλες τις πόλεις. Σχηματίζοντας τεράστιες ουρές από το πρωί στα κατά τόπους υποκαταστήματα αρκετοί καταθέτες, προσήλθαν προκειμένου να αποσύρουν τα λεφτά τους, μετά την έντονη ανησυχία που προκάλεσαν οι αναφορές χθες στην επιτροπή ελέγχου της βουλής, εκπροσώπου της Κεντρικής Τράπεζας.

Αμεση ήταν η αντίδραση της Κεντρικής Τράπεζας, η οποία μετά το θόρυβο που προκάλεσε η χθεσινή συζήτηση στη βουλή αλλά κυρίως, οι σημερινές εικόνες έξω από τον Συνεργατισμό, αναγκάστηκε να προχωρήσει στην έκδοση ανακοίνωσης, καθησυχάζοντας τους καταθέτες του Συνεργατισμού.

Οι καταθέσεις μέχρι €100.000 ανά φυσικό ή νομικό πρόσωπο και ανά πιστωτικό ίδρυμα είναι εγγυημένες στη βάση ευρωπαϊκής οδηγίας που έχει μεταφερθεί στην εθνική νομοθεσία.

Σημειώνεται πως από τα εννέα και πλέον δισεκατομμύρια ευρώ, που είναι οι καταθέσεις στον Συνεργατισμό, τα επτά δισεκατομμύρια 500 εκατομμύρια, αποτελούν οι καταθέσεις κάτω των εκατό χιλιάδων ευρώ.

Στην ανακοίνωση της Κεντρικής, επισημαίνεται επίσης πως η Συνεργατική, αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας με πολύ σημαντικό μερίδιο αγοράς στις καταθέσεις και κρίσιμες λειτουργίες για την οικονομία της χώρας και, συνεπώς, λόγοι δημοσίου συμφέροντος, οικονομικής ομαλότητας και χρηματοοικονομικής σταθερότητας επιβάλουν να μην υπάρξει οποιαδήποτε επίπτωση στους εγγυημένους καταθέτες.

Λόγοι δημόσιου συμφέροντος

Κυριάκος Κυριακίδης

Photini

29/06/2018>14:00

GIA TO SYNERGATISMO Κατά τη δική μου ταπεινή γνώμη τα άτομα που δεν μπορούν να πληρώνουν τα δάνεια για τα σπίτια τους να τους βάλουν να πληρώνουν ποσό ενοικίου για να μπορεί η τράπεζα να εισπράττει λεφτά και να μη περιμένουν από τον κόσμο που είναι συνεπής στις υποχρεώσεις τους με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να φάει τη παλλούκα!!! Έχει άτομα που περνούν δύσκολα αλλά πληρώνουν τις δώσεις τους Κατα τη δική μου ταπινή γνώμη

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.