Σύσταση Συμβουλίου Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας

Τη σύσταση Συμβουλίου Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας, με πρόεδρο τον πρώην Υπουργό Οικονομικών Τάκη Κληρίδη, αποφάσισε στη σημερινή του συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο.Το Συμβούλιο Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας, αποτελεί μετεξέλιξη του Συμβουλίου Εθνικής Οικονομίας, και θα έχει ευθύνη και αρμοδιότητα, την μελέτη των παραγόντων που επηρεάζουν την οικονομική ανάπτυξη, την συστηματική παρακολούθηση της ανταγωνιστικότητας και παραγωγικότητας της οικονομίας και θα εισηγείται στοχευμένα μέτρα πολιτικής. 


Σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, το Συμβούλιο Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας, αποτελείται από πρόεδρο και οχτώ μέλη με τριετή θητεία. Πρώτος πρόεδρος, διορίστηκε ο Τάκης Κληρίδης, πρώην υπουργός Οικονομικών, επί διακυβέρνησης Γλαύκου Κληρίδη και μέλη, οι Παύλος Φωτιάδης, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Φώτος Φωτιάδης, Γιώργος Παντελή, διευθυντής Οικονομικών Μελετών και Ευρωπαϊκής Ένωσης του Υπουργείου Οικονομικών, Έλενα Ανδρέου Καθηγήτρια Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, Ανδρέας Ασσιώτης Οικονομολόγος στην Ελληνική Τράπεζα, ο πρώην βουλευτής του ΑΚΕΛ, Πάμπος Παπαγεωργίου, Τάσος Αναστασίου, Ανδρέας Ψαράς και Γιώργος Κοιτάζος. 

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της προεδρίας, η σύσταση του Συμβουλίου υλοποιεί σχετική Σύσταση του Συμβουλίου της ΕΕ για δημιουργία Εθνικού Συμβουλίου Παραγωγικότητας, που θα καλύπτει όλο το φάσμα των θεμάτων που άπτονται της ανταγωνιστικότητας των Κρατών Μελών. Η Σύσταση προνοεί μεταξύ άλλων ότι τα Συμβούλια θα πρέπει να έχουν λειτουργική αυτονομία από οποιανδήποτε δημόσια αρχή. 

Κυριάκος Κυριακίδης

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.