Αύξηση στο κυπριακό ΑΕΠ

Στο 3,8%, κυμάνθηκε ο ρυθμός ανάπτυξης της κυπριακής οικονομίας, το πρώτο τρίμηνο του 2018. Ενώ το κυπριακό Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν αυξήθηκε σε ετήσια βάση στο 3,8 %.

Σε υψηλές πτήσεις συνεχίζει και το 2018 την πορεία του ο ρυθμός ανάπτυξης της κυπριακής οικονομίας. Όπως ανακοίνωσε η σήμερα η Στατιστική Υπηρεσία, με βάση προκαταρκτικές εκτιμήσεις, το πρώτο τρίμηνο του 2018 η οικονομία αναπτύχθηκε κατά 3.8% σε ετήσια βάση μετά τη διόρθωση του ΑΕΠ ως προς τις εποχικές διακυμάνσεις και τις εργάσιμες μέρες, έναντι 4% το τέταρτο τρίμηνο του 2017.

Σε τριμηνιαία βάση, δηλαδή σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο του 2017, η οικονομία αναπτύχθηκε κατά 0,8% έναντι ανάπτυξης 1,1%  το τέταρτο τρίμηνο του περασμένου έτους. Η επίδοση της ανάπτυξης, βρίσκεται εντός των προβλέψεων του Υπουργείου Οικονομικών, το οποίο εκτιμά ότι για το 2018, ο ρυθμός ανάπτυξης θα κυμανθεί στο 3,8%, εξέλιξη που χαιρέτισε η κυβέρνηση, δια του εκπροσώπου Πρόδρομου Προδρόμου.

«Σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία, η αύξηση του ρυθμού ανάπτυξης οφείλεται, κυρίως στους τομείς ξενοδοχείων και εστιατορίων, λιανικού και χονδρικού εμπορίου και κατασκευές. Η ανάπτυξη στην ΕΕ ανήλθε στο 2,4% και στην ευρωζώνη στο 2,5%.»

Σύμφωνα άλλωστε, με την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία, το κυπριακό Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν αυξήθηκε κατά 0,8%  και κατά 3,8% σε τριμηνιαία και ετήσια βάση αντίστοιχα το 1ο τρίμηνο του 2018.


Κυριάκος Κυριακίδης

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.