Σχέδια δράσης για ανάπτυξη της βιομηχανίας

Ημερίδα για το μέλλον και τις προοπτικές της βιομηχανίας στην Κύπρο, συνδιοργάνωσαν το Υπουργείο Βιομηχανίας, η ΟΕΒ και το ΚΕΒΕ.

Οι προοπτικές της κυπριακής βιομηχανίας και τα σχέδια αναπτυξιακής δράσης, εξετάστηκαν σε ημερίδα με Θέμα: «Σχεδιάζοντας τη βιομηχανία της νέας εποχής, Βιομηχάνων για την ανάπτυξη» που διοργάνωσε το Υπουργείο σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων και το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

Στον χαιρετισμό του ο υπουργός Γιώργος Λακκοτρύπης, εξέφρασε την πίστη ότι θα δημιουργηθεί το κατάλληλο κλίμα που θα επιτρέψει την αναγέννηση της κυπριακής βιομηχανίας.«Κύριο μέλημα μας είναι να αφουγκραστούμε εισηγήσεις της ίδιας της βιομηχανίας για επίλυση των προβλημάτων που η ίδια αντιμετωπίζει, ώστε να διευκολύνουμε την ανάπτυξη και ανταγωνιστικότητα της μέσα από στρατηγικές συνεργασίες.»

Στη σημαντική συνεισφορά της Βιομηχανίας στην Κυπριακή Οικονομία και στους τρόπους ενίσχυσης της, αναφέρθηκαν ο πρόεδρος του ΚΕΒΕ Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης και της ΟΕΒ Χρήστος Μιχαηλίδης.

«Στοχεύουμε και στην ενίσχυση νέων τομέων για πρόσβαση σε νέες αγορές στην ενίσχυση ων εξαγωγών και στην αύξηση των πωλήσεων στην εσωτερική αγορά. Χρειαζόμαστε μια νέα στρατηγική.»

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΟΕΒ Χρήστος Μιχαηλίδης ανέφερε πως «Βασική πρόκληση η καταγραφή των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η βιομηχανική δραστηριότητα και η αποτελεσματική αντιμετώπιση προκειμένου να αποδεσμευτεί η τεράστια δυναμική και να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα του βιομηχανικού μας προϊόντος.»

Τις εργασίες της ημερίδας παρακολούθησαν βιομήχανοι και εκπρόσωποι φορέων της οικονομίας, ενώ πραγματοποιήθηκαν και τέσσερα εργαστήρια σε διαφορετικές θεματικές ενότητες


Μάριος Αδάμου

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.