Στο χρηματιστήριο τα ομόλογα του Συνεργατισμού

Δόθηκαν λεπτομέρειες, με ανακοίνωση του Χρηματιστηρίου, για τα εννέα Κρατικά Χρεόγραφα Αναπτύξεως που εξέδωσε το κράτος προς τη Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα.Στις 11 Απριλίου, αρχίζει στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, η διαπραγμάτευση των κρατικών ομολόγων των δύο δισεκατομμυρίων 350 εκατομμυρίων ευρώ, που εξέδωσε το κράτος προς τη Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα, σε μια προσπάθεια στήριξης των καταθέσεων και των στοιχείων ενεργητικού του Συνεργατισμού.

 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Χρηματιστηρίου, πρόκειται για εννέα Κρατικά Ονομαστικά Χρεόγραφα Αναπτύξεως, με το μέσο σταθμικό επιτόκιο, να ανέρχεται στο 2,64% , ενώ η μέση σταθμισμένη περίοδος λήξης είναι 17 χρόνια. 
Συγκεκριμένα, οι αποδόσεις αρχίζουν από 2,45% για το ομόλογο 15ετίας και φτάνουν μέχρι και στο 3,05% για το ομόλογο 20ετίας. 

Από την συνολική κατάθεση της κυβέρνησης στον Συνεργατισμό ύψους 2,5 δις. ευρώ, τα 150 εκατομμύρια διατέθηκαν από ρευστά διαθέσιμα του κράτους.
 
Την ίδια στιγμή φουντώνουν οι φήμες για τους επίδοξους επενδυτές στην Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα, είτε για το σύνολό, είτε για το καλό κομμάτι των δανείων, είτε για τα Μη εξυπηρετούμενα. 

Το σίγουρο είναι πως η ποιότητα των δεσμευτικών προτάσεων, τίμημα και όροι, που θα καταθέσουν οι επίδοξοι επενδυτές, είναι που θα οδηγήσουν στην επιλογή του αγοραστή. 

Κυριάκος Κυριακίδης

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.