Λύση από την βουλή για τους εγκλωβισμένους αγοραστές ακινήτων


Δύο είναι οι προτάσεις νόμου που προωθεί η Επιτροπή Νομικών της Βουλής για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των εγκλωβισμένων αγοραστών ακινήτων.


Οπως εξήγησε ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Άριστος Δαμιανού, αποφασίστηκε να προωθηθεί την ερχόμενη Τετάρτη για επικύρωση από τις κοινοβουλευτικές ομάδες δύο προσχέδια προτάσεων νόμου που από κοινού θα καταθέσουν όλα τα κόμματα στη Βουλή, που έχουν ως στόχο να αντιμετωπίσουν αυτό το μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα.

Πρόσθεσε ότι στην πορεία του χρόνου θα κληθούν από την Επιτροπή το Κτηματολόγιο, το Υπουργείο Εσωτερικών, ενώ θα ζητηθεί και η συνδρομή της Νομικής Υπηρεσίας.

«λλείψει ενεργειών από πλευράς Κυβέρνησης δεν πρόκειται να περιμένουμε περισσότερο, είπε και εκτίμησε ότι στη μεθεπόμενη Ολομέλεια της Βουλής θα υπάρχουν κατατεθειμένες προτάσεις νόμου για το θέμα.

Εξήγησε επίσης ότι τα σχέδια νόμου θα διέπονται από τη λογική ότι όσοι έχουν καταβάλει το σύνολο του τιμήματος για το ακίνητό τους θα καλύπτονται.

Ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών Γιώργος Περδίκης δήλωσε ότι θα στηρίξει την προσπάθεια για να δοθεί μια πιο ολοκληρωμένη λύση στο πρόβλημα των εγκλωβισμένων αγοραστών ακινήτων, «διότι έχουμε δει ότι σε αρκετές περιπτώσεις όχι όλες, δημιουργείται πρόβλημα με τις αγωγές συγκεκριμένης τράπεζας στα δικαστήρια».

Όπως είπε, οι προτάσεις νόμου εκ πρώτης όψεως μπορεί να αντιμετωπίζουν τις αδυναμίες που είχε το νομοσχέδιο που είχε καταθέσει ο τότε Υπουργός Εσωτερικών και το οποίο έχει κάποιες αδυναμίες που εκμεταλλεύεται συγκεκριμένη τράπεζα σε σημαντικό αριθμό από εγκλωβισμένους ιδιοκτήτες κατοικιών, για τους οποίους οι πωλητές δεν αποπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους.Η πρόταση νόμου θα άρει τα επιχειρήματα που παρουσιάζει στα δικαστήρια μια συγκεκριμένη τράπεζα και τα οποία αποδέχονται κάποια δικαστήρια, κατέληξε.

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.