Προς πλήρωση κενών θέσεων στο δημόσιο

Στην πλήρωση κενών θέσεων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα προχωρεί η κυβέρνηση.

Ο  Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, μιλώντας μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, εξήγησε ότι λαμβάνοντας υπόψη τις πιεστικές ανάγκες που υπάρχουν και με στόχο την εύρυθμη λειτουργία του κράτους και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, αποφασίστηκε σήμερα να πληρωθεί ένα μικρό μέρος, λιγότερο από 20% των κενών θέσεων που υπάρχουν.

Πρόσθεσε ότι πρόκειται για θέσεις πρώτου διορισμού που στον αριθμό αφορούν 436 θέσεις στην Κυβέρνηση, 211 θέσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, δηλαδή, όπως εξήγησε, σε ημικρατικούς οργανισμούς και άλλους, καθώς και 93 θέσεις ωρομισθίων.

«Αυτό θα κατατεθεί στη Βουλή και θα προχωρήσει για υλοποίηση», εξηγησε.

Ερωτηθείς για το κόστος της πλήρωσης αυτών των θέσεων, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «θα είναι στη βάση του προϋπολογισμού που υπάρχει», διευκρινίζοντας ότι δεν πρόκειται για καινούριες θέσεις « αλλά για μικρό μέρος από τις κενές θέσεις που υπάρχουν λαμβανομένου πάντοτε υπόψη του σχεδιασμού…».

Σημείωσε, επίσης, ότι ο υφιστάμενος σχεδιασμός της Κυβέρνησης περιλάμβανε και τις θέσεις που πρόκειται να κενωθούν στη διάρκεια αυτής της χρονιάς. «Συνολικά η πολιτική της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Οικονομικών είναι πάντοτε αυτή της ισορροπίας», κατέληξε.    

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.