Νέα ομόλογα Συνεργατικής μέσω Barclays Capital

Συνεχίζει να ανεβάζει τον πήχυ η Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα. Προχώρησε σε δύο σημαντικές ανακοινώσεις: Στην έκδοση καλυμμένων ομολόγων μέσω της Barclays Capital, και στη μείωση των επιτοκίων για βραχυπρόθεσμες καταθέσεις θεσμικών επενδυτών, στο 0%.

Με στόχο τη διεύρυνση των πηγών χρηματοδότησής της και την είσοδό της στο χρηματιστήριο του Δουβλίνου, η Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα ανακοίνωσε την έκδοση καλυμμένων ομολόγων μέσω της Barclays Capital.

Πρόγραμμα που άρχισε από τον Δεκέμβριο, και το οποίο, λόγω της υψηλής ποιότητας του ενεργητικού της Συνεργατικής, θα κατηγοριοποιηθεί σε επενδυτική βαθμίδα.

Ο Συνεργατισμός συνεχίζει εντατικά τον προγραμματισμό του, δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας, Νικόλας Χατζηγιάννης.

Όπως είπε «Συνεχώς βάζουμε τον πήχη όλο και πιο ψηλά. Είναι ένα συμπληρωματικό. Διότι θα φέρει τον Συνεργατισμό στις διεθνείς αγορές, στη διεθνή επενδυτική κοινότητα. Θα δώσει μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα και είναι κάτι που όλες οι μεγάλες τράπεζες κάνουνε.»

Ο Συνεργατισμός ανακοίνωσε επίσης τη μείωση των επιτοκίων για βραχυπρόθεσμες καταθέσεις θεσμικών επενδυτών, στο 0%.

«Ακριβώς λόγω του μεγέθους του Συνεργατισμού, 0239 έχουμε μειώσει το επιτόκιο για τους εγχώριους θεσμικούς επενδυτές, στο 0%. 0224 Αυτό δείχνει και μια σιγουριά και αυτοπεποίθηση για τον Συνεργατισμό.» πρόσθεσε ο κύριος Χατζηγιάννης.

Για το θέμα της ιδιωτικοποίησης του Συνεργατισμού, ο Νικόλας Χατζηγιάννης τόνισε πως θα εξαρτηθεί από το πλάνο διαχείρισης των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων, πού αποτελεί την μεγαλύτερη πρόκληση του τραπεζικού συστήματος.

 Παναγιώτης Κυπριανού

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.