Υπόθεση Τρ. Κύπρου: Αθώοι όλοι για χειραγώγηση αγοράς

Αθώους έκρινε και τους έξι κατηγορούμενους για χειραγώγηση αγοράς, το Μόνιμο Κακουργιοδικείο που συνεδριάσε στη Λευκωσία, στην πρώτη ποινική υπόθεση κατά της Τράπεζας Κύπρου και πέντε πρώην ανώτατων στελεχών της. Εκτός από την Τράπεζα Κύπρου ως νομικό πρόσωπο κατηγορούμενοι στην υπόθεση ήταν οι Θεόδωρος Αριστοδήμου, Αντρέας Αρτέμη, Γιάννης Κυπρή, Γιάννης Πεχλιβανίδης και Ανδρέας Ηλιάδης. Κρίθηκαν αθώοι στις κύριες κατηγορίες της χειραγώγησης της αγοράς και της απόκρυψης ουσιωδών στοιχείων. Το δικαστήριο έκρινε ένοχους, Τράπεζα Κύπρου και Ανδρέα Ηλιάδη σε μια κατηγορία που αφορούσε τη χειραγώγηση της αγοράς λόγω παραπλανητικών δηλώσεων για το κεφαλαιουχικό έλλειμμα.

Με μια πολυσέλιδη απόφαση, 236 σελίδων, στην πρώτη ποινική υπόθεση εναντίον της Τράπεζας Κύπρου, το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας έκρινε αθώους πέντε πρώην ανώτατα στελέχη της Τράπεζας Κύπρου (Θεόδωρο Αριστοδήμου, Αντρέα Αρτέμη, Γιάννη Κυπρή, Ανδρέα Ηλιάδη και Γιάννη Πεχλιβανίδη), αλλά και την Τράπεζα Κύπρου ως νομικό πρόσωπο, στην πιο βαριά κατηγορία που αντιμετώπιζαν: Αυτήν της χειραγώγησης της αγοράς, η οποία και κρίθηκε ότι δεν στοιχειοθετήθηκε. 

Κυριάκος Κυριακίδης

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.