Ναυτιλιακή Κύπρος 2017: 3ος στην ΕΕ και 11ος στον κόσμο ο κυπριακός στόλος

Αυξημένο το ενδιαφέρον για το συνέδριο Ναυτιλιακή Κύπρος 2017. Ο υπουργός Μεταφορών εκτίμησε ότι θα το παρακολουθήσουν περισσότεροι από 800 σύνεδροι.


Η Κύπρος είναι ιδιαίτερα περήφανη για τον σύγχρονο και ποιοτικό της στόλο, ο οποίος είναι ο 11ος μεγαλύτερος στον πλανήτη και ο τρίτος μεγαλύτερος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, επισήμανε ο Υπουργός Μεταφορών, Μάριος Δημητρίαδης, παρουσιάζοντας λεπτομέρειες για τις εργασίες του επικείμενου συνεδρίου Ναυτιλιακή Κύπρος 2017 που θα διεξαχθεί στη Λεμεσό μεταξύ 8 και 11 Οκτωβρίου.

 
Με το σύνθημα Ναυτιλία: Ο Κόσμος του χθες, το Σήμερα του Αύριο, το συνέδριο, το οποίο αποτελεί βιτρίνα της ναυτιλίας στην Κύπρο, θα φιλοξενήσει πέραν των 800 συνέδρων από όλο τον κόσμο. 


Οπως εξήγησε ο Υπουργος Μεταφορών Μάριος Δημητριάδης, υπάρχει ανάγκη για περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα, γι’ αυτό θα καταθέσει πρόταση στο Υπουργικό Συμβούλιο για υποστήριξη της δημιουργίας του Ινστιτούτου της Θάλασσας, ενώ θα διερευνηθούν οι τρόποι επισημοποίησης της συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα. 

Ο κύριος Δημητριάδης αναφέρθηκε και στην επικείμενη σύσταση του Υφυπουργείου Ναυτιλίας το οποίο όπως είπε έχει ήδη αγκαλιαστεί από το σύνολο του ναυτιλιακού τομέα. 

Νεοκλής Νεοκλέους

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.