Γενική Συνέλευση Τράπεζας Κύπρου – Εξόφληση του ELA μέχρι το 2017

Tη θετική πορεία της Τράπεζας Κύπρου, τους στόχους και τις προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει ανέλυσαν ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης της τράπεζας.

Την θετική πορεία και τα επιτεύγματα της Τράπεζας Κύπρου ανέλυσαν ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Τζοζεφ Ακερμαν και Τζον Πάτρικ Χούρικαν στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης της τράπεζας.

Τα δύο στελέχη σημείωσαν ωστόσο τις προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η Τράπεζα Κύπρου όπως τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

 Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της τράπεζας παρά τη μεγάλη πρόοδο το πρόβλημα θα συνεχίσει να υφίσταται

Ο Τζοζεφ Ακερμαν Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου είπε ότι «Η Τράπεζα παραμένει προσηλωμένη στην υλοποίηση της στρατηγικής της για να καταστεί ισχυρότερη, ασφαλέστερη και περισσότερο επικεντρωμένη, ικανή να στηρίξει την ανάκαμψη της κυπριακής οικονομίας και να πετύχει τις κατάλληλες αποδόσεις στους μετόχους της στο μεσοπρόθεσμο διάστημα.»

Ο Τζον Πάτρικ Χουρικαν σημείωσε την σημαντική μείωση του ΕΛΑ από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και ότι εκτιμάται ότι θα αποπληρωθεί πλήρως το 2017.

« Έχουμε σημειώσει σημαντική πρόοδο από τις δύσκολες μέρες του 2013 και η Τράπεζα βρίσκεται σε σαφώς βελτιωμένη θέση. Αλλά πρέπει επίσης να αναγνωρίσουμε ότι παραμένουν αρκετά τα οποία πρέπει να γίνουν για να ολοκληρωθεί η προσεκτικά σχεδιασμένη πορεία μας, βήμα προς βήμα, για ανάκτηση της ισχυρής μας θέσης.» είπε ο κ. Χούρικαν.

Αναφορά έγινε και στις διαβουλεύσεις που συνεχίζονται για εισδοχή της μετοχής της τράπεζας στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου χωρίς ωστόσο να δοθούν χρονοδιαγράμματα. Πάντως σύμφωνα με κύκλους της ηγεσίας της τράπεζας η είσοδος της μετοχής της τράπεζας θεωρείται εφικτή το πρώτο τρίμηνο του 2017.

Τέλος ο κύριος Ακερμαν , σημειώνει πως μια επιτυχής κατάληξη στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, εμπερικλείει μεγάλα οικονομικά οφέλη, αλλά την ίδια στιγμή και προκλήσεις οι οποίες αξίζουν ιδιαίτερης προσοχής.


Δήμητρα Μολυβά

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.