ΚαυΣΗΜΑ από κινητό τηλέφωνο...

 

 Το υπουργείο Εμπορίου θα εντατικοποιήσει τους ελέγχους του στα πρατήρια πετρελαιοειδών μετά τη διαφθορά που εντοπίστηκε σε μετρητές αντλιών καυσίμων σε τέσσερα πρατήρια. Σε σημερινή έκτακτη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εμπορίου αποκαλύφθηκε ο τρόπος που έγινε η απάτη καθώς και το ότι το άτομο που συνελήφθη σήμερα είχε εξασφαλίσει άδεια για άλλα δέκα πρατήρια.


Το ενδεχόμενο να διεξάγονται έλεγχοι στα πρατηρία πετρελαιοειδών και το βράδυ μελετά σοβαρά το Υπουργείο Εμπορίου της Κύπρου με στόχο να προστατέψει τους καταναλωτές από φαινόμενα αισχροκέρδειας.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Εμπορίου, Νεοκλή Συλικιώτη, μόνο για το 2012 έχουν προγραμματιστεί να γίνουν 2,500 έλεγχοι.

Από την πλευρά του ο Ανώτερος Επιθεωρητής του Υπουργείου Εμπορίου, Αρτέμης Ασπρής, αποκάλυψε ότι το σύστημα με το οποίο γινόταν η απάτη ήταν τελευταίας τεχνολογίας και απενεργοποιείτο αυτόματα με κινητό τηλέφωνο, γεγονός που δυσκόλευε το έργο τους.

Δυστυχώς για ακόμη μία φορά δρούμε μετά που ο Κύπριος καταναλωτής έπεσε θύμα των κομπιναδόρων δήλωσε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εμπορίου, Λευτέρης Χριστοφόρου.

Σε ότι αφορά τις εταιρείες πετρελαιοειδών ο Νομικός Σύμβουλος της Lukoil, Κυριάκος Κούσιος, υπενθύμισε το ότι μόλις η εταιρεία τους εντόπισε το πρόβλημα προχώρησε σε καταγγελία στην αστυνομία και στο υπουργείο Εμπορίου.

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της ExxonMobil ο Βαρνάβας Θεοδοσίου αναφέρθηκε στους ελέγχους που πραγματοποιεί η εταιρεία του.

Στο ίδιο πνεύμα και οι δηλώσεις του γενικού διευθυντή της Πετρολίνα, Άκη Λευκαρίτη.

Η εταιρεία προχωρεί σε εκτενείς ελέγχους στα πρατήρια της σε καθημερινή βάση με στόχο την προστασία των καταναλωτών.

Στη σημερινή συνεδρία μίλησε και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Πρατηριούχων, Στέφανος Στεφάνου, ο οποίος επιβεβαίωσε το χθεσινό αποκλειστικό δημοσίευμα του ΑΝΤΕΝΝΑ ότι το ύψος της απάτης εις βάρος των καταναλωτών ήταν κοντά στο 1 εκατομμύριο ευρώ.

Τα στοιχεία αυτά αμφισβήτησε η LUKOIL που σημείωσε ότι δεν υπάρχει επαρκής πληροφόρηση για να μπορεί να ειπωθεί κάτι τέτοιο.

Παράλληλα ο κύριος Στεφάνου αποκάλυψε ότι η απάτη θα ήταν πολύ μεγαλύτερη εάν δεν γινόταν η καταγγελία, καθώς ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας που συνελήφθη είχε εξασφαλίσει άλλες δέκα άδειες πρατηρίων.

Εν τω μεταξύ, την επιστροφή χρημάτων στους καταναλωτές απαίτησης ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Ένωσης Καταναλωτών και Ποιότητας Ζωής, Λουκάς Αριστοδήμου.

Σε μια άλλη εξέλιξη προφυλακίστηκε για έξι μέρες εξηντάχρονος ιδιοκτήτης πρατηρίου καυσίμων που συνελήφθη χθες βράδυ στην Πάφο. Ο ύποπτος οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου.


 

Νωρίτερα:

Το ενδεχόμενο να διεξάγονται έλεγχοι στα πρατήρια πετρελαιοειδών και το βράδυ, μελετά σοβαρά το Υπουργείο Εμπορίου της Κύπρου, με στόχο να προστατέψει τους καταναλωτές από φαινόμενα αισχροκέρδειας.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εμπορίου, Νεοκλή Συλικιώτη, μόνο για το 2012 έχουν προγραμματιστεί να γίνουν 2,500 έλεγχοι.

Από την πλευρά του ο Ανώτερος Επιθεωρητής του Υπουργείου Εμπορίου, Αρτέμης Ασπρής, που μιλούσε έπειτα από έκτακτη συνεδρία της επιτροπής Εμπορίου, αφού ανέφερε ότι οι δράστες χρησιμοποίησαν ψηλή τεχνολογία για τους μετρητές, αποκάλυψε σύστημα με το οποίο γινόταν η απάτη να απενεργοποιείτο αυτόματα με κινητό τηλέφωνο, γεγονός που δυσκόλευε το έργο των αρχών.

Σε ότι αφορά τις εταιρείες πετρελαιοειδών ο Νομικός Σύμβουλος της Lukoil, Κυριάκος Κούσιος, υπενθύμισε το ότι μόλις η εταιρεία τους εντόπισε το πρόβλημα, προχώρησε σε καταγγελία στην αστυνομία και στο υπουργείο Εμπορίου, υπογραμμίζοντας και το ότι μειώθηκαν δραματικά τα έσοδα τους μετά το περιστατικό το οποίο χαρακτήρισε ως
μεμονωμένο.

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της ExxonMobil, Βαρνάβας Θεοδοσίου, είπε ότι στην εταιρεία του υπάρχουν συστήματα που μπορούν να ελέγξουν σε καθημερινή βάση τα πρατήρια τα οποία είναι συνδεδεμένα με τις Ηνωμένες Πολιτείες και σε περίπτωση απάτης ειδοποιούνται αμέσως, ενώ ο γενικός διευθυντής της Πετρολίνα, Άκης Λευκαρίτης, διαβεβαίωσε τους καταναλωτές ότι η τους εταιρεία προχωρεί σε εκτενείς ελέγχους στα πρατήρια της.

Στη σημερινή συνεδρία μίλησε και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Πρατηριούχων, Στέφανος Στεφάνου, ο οποίος επιβεβαίωσετο χθεσινό αποκλειστικό δημοσίευμα του ΑΝΤΕΝΝΑ ότι το ύψος της απάτης εις βάρος των καταναλωτών ήταν κοντά στο 1 εκατομμύριο ευρώ, κάτι το οποίο αμφισβήτησε η LUKOIL που σημείωσε ότι δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία.

Ταυτόχρονα ζήτησε την ανάκληση των αδειών που κατέχει ο επιχειρηματίας που συνελήφθη, αποκαλύπτοντας ότι ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας έχει εξασφαλίσει άλλες δέκα άδειες πρατηρίων. Αυτό σημαίνει ότι η απάτη θα ήταν πολύ μεγαλύτερη εάν δεν καταγγελλόταν από τη LUKOIL.

Επιπρόσθετα εκπρόσωποι του Συνδέσμου Καταναλωτών ζήτησαν να επιστραφούν τα χρήματα των καταναλωτών οι οποίοι έχουν αποδείξεις και έχουν πέσει θύματα της απάτης.

Εξαήμερη κράτηση σε ιδιοκτήτη εταιρείας καυσίμων

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου επέβαλε σήμερα 6ήμερη προσωποκράτηση, σε 60χρονο ιδιοκτήτη εταιρίας καυσίμων, ο οποίος θεωρείται ύποπτος από την Αστυνομία για την απάτη στα πρατήρια βενζίνης. 

Ο συλληφθείς αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη στην υπόθεση. Διαθέτει αλυσίδα πρατηρίων σε διάφορα σημεία της Κύπρου. 

Ο 60χρονος συνελήφθη αργά χθες το απόγευμα από την Αστυνομία μετά από έλεγχο που διενήργησε σε πρακτορείο πώλησης πετρελαιοειδών, από τον οποίο διαφάνηκε ότι υπήρχαν ενδείξεις επέμβασης σε όλες τις αντλίες.

Η Αστυνομία παρέλαβε τεκμήρια τα οποία θα αποσταλούν για επιστημονικές εξετάσεις. Στην υπόθεση θα κληθούν να καταθέσουν 40 μάρτυρες ενώ θα διεξαχθούν έρευνες στα υποστατικά που διατηρεί καθώς και στην οικία του.

Στο μεταξύ η Αστυνομία το Σάββατο προχώρησε στη σύλληψη 52χρονου διευθυντή πρατηρίου καυσίμων και του 26χρονου υπαλλήλου του για απάτη σε πρακτορείο καυσίμων στην Πάφο. 

 

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.