Ένας στους τέσσερις τουρίστες καταλήγει κατεχόμενα

 

Σοβαρές καταγγελίες για διαρροές τουριστών από την Κυπριακή Δημοκρατία  προς τα κατεχόμενα ακούστηκαν κατά τη σημερινή συνεδρία της κοινοβουλευτικής επιτροπής Εμπορίου.

«Είναι κρίμα και άδικο σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης να χρησιμοποιείται η Κυπριακή Δημοκρατία για να οδηγούνται τουρίστες στα κατεχόμενα», δήλωσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εμπορίου της Βουλής, Λευτέρης Χριστοφόρου, αναφερόμενος στις καταγγελίες του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων (ΑCTA), ενώπιον της Επιτροπής, ότι ένας στους τέσσερις τουρίστες που αφικνούνται στην Κύπρο μεταβαίνουν για πλήρη τουριστική δραστηριότητα στα κατεχόμενα.

Μιλώντας μετά από τη συνεδρία της Επιτροπής, ο κ. Χριστοφόρου ανέφερε ότι «αυτό είναι προκλητικό, είναι απαράδεκτο και οφείλει η Πολιτεία να πάρει μέτρα». Η Επιτροπή Εμπορίου, είπε, θα πραγματοποιήσει ειδική συνεδρία για να εξετάσει το θέμα, όπου θα κληθούν Κυβέρνηση και αρμόδιοι φορείς «ώστε να δημιουργήσουμε ασπίδα προστασίας όσον αφορά το τουριστικό μας ρεύμα να παραμένει στις ελεύθερες περιοχές και ταυτόχρονα να υπάρξει καταγγελία για τον παράνομο τουρισμό που πραγματοποιείται στα κατεχόμενα με τη χρήση παράνομα των περιουσιών μας και των εγκαταστάσεων που εγκαταλείφθηκαν το 1974».

Είναι ύψιστης εθνικής και οικονομικής σημασίας να μην συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, δήλωσε. Χρησιμοποιούν, είπε, τα αεροδρόμια της Κυπριακής Δημοκρατίας μόνο για άφιξη και αναχώρηση. Τέλος, ο κ. Χριστοφόρου είπε ότι είναι πολλοί παράγοντες που προσδιορίζονται ως αίτια από τον Σύνδεσμο Τουριστικών Πρακτόρων και για να εξευρεθούν τρόποι αντιμετώπισης πρέπει να μελετηθούν σωστά.

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.