Σ. Κασίνης: Επείγει το τερματικό για το αέριο

 

«Οι ενεργειακές προκλήσεις και προοπτικές στην περιοχή της Κύπρου», ήταν το θέμα διάλεξης που έδωσε ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Ενέργειας του Υπουργείου Εμπορίου, Σόλων Κασίνης, σε φοιτητές του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών της Σχολής Εφαρμοσμένων Επιστημών του Πανεπιστημίου Frederick.Την ανάγκη άμεσης λήψης πολιτικών αποφάσεων για τη δημιουργία τερματικού σταθμού υγροποίησης φυσικού αερίου, ανέδειξε ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Ενέργειας, Σόλων Κασίνης.

Απευθύνθηκε σε φοιτητές του Πανεπιστημίου Φρέντερικ, τονίζοντας ότι τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα βυθομέτρησης που διεξάγεται εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας, επιβεβαιώνουν τη δυνατότητα μεταφοράς φυσικού αερίου στην ξηρά.

Ο κύριος Κασίνης, εξέφρασε αισιοδοξία για το αποτέλεσμα των ερευνητικών γεωτρήσεων για εντοπισμό πετρελαίου που διενεργεί το Ισραήλ στο Λεβιάθαν, καθώς θα αντικατοπτρίζει και την ποσότητα στο οικόπεδο Αφροδίτη.

Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 15 Απριλίου.
Τάχθηκε, εξάλλου, εναντίον της κατασκευής πλωτής μονάδας.

Ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Ενέργειας μίλησε και για την περίοδο προετοιμασίας για το δεύτερο γύρο αδειοδοτήσεων και αποκάλυψε ότι υπήρξαν αντιδράσεις από πλευράς συμβούλων του Προέδρου της Δημοκρατίας, για τα μεγέθη των προσφερόμενων τεμαχίων.

 

 

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.