ΑΚΕΛ και Γ. Βασιλείου στον Υπ. Οικονομικών

 

 

Τις προτάσεις του ΑΚΕΛ για κλιμακωτή επιβολή Φόρου Προστιθέμενης Αξίας στα είδη πολυτελείας, καθώς και φορολογία επί καθαρής περιουσιακής θέσης ανέλυσε σε σημερινή του συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών Κίκη Καζαμία αντιπροσωπεία του κόμματος. Ο κύριος Καζαμίας συναντήθηκε σήμερα και με τον πρώην πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Γιώργο Βασιλείου, με θέμα την επιτάχυνση των διαδικασιών εξυπηρέτησης ξένων επενδυτών.

 


Τρεις μέρες μετά το αποκλειστικό ρεπορτάζ του ΑΝΤΕΝΝΑ, ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Γιάννος Λαμάρης επιβεβαίωσε την πρόθεση του κόμματος για επιβολή φόρου πολυτελείας και φόρου επί της καθαρής περιουσιακής θέσης.

Στόχος του ΑΚΕΛ είναι μέσω της συνεισφοράς των εκατομμυριούχων να δοθούν αντισταθμιστικά μέτρα στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, σημείωσε ο κύριος Λαμάρης.

Η πρώτη πρόταση αφορά την επιβολή φόρου πολυτελείας 10% επί της φορολογητέας αξίας σε είδη πολυτελείας όπως είδη χρυσοχοΐας, σκάφη, αυτοκίνητα κυβισμού άνω των 3.000 κυβικών και οικίες άνω των 300 τετραγωνικών μέτρων και κλιμακωτή φορολογία επί της καθαρής περιουσιακής θέσης πέραν του 1,2 εκατομμυρίων ευρώ.

Σε μια άλλη εξέλιξη, πρωτοβουλία για τη διενέργεια έρευνας για την επιτάχυνση των διαδικασιών εξυπηρέτησης ξένων επενδυτών, αναλαμβάνει ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γιώργος Βασιλείου. Αυτό αποκάλυψε ο ίδιος μετά την συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Οικονομικών, Κίκη Καζαμία.

Η έρευνα θα γίνει μεταξύ ελεγκτικών γραφείων ξένων εταιρειών, οι οποίες μελετούν το ενδεχόμενο να επενδύσουν στην Κύπρο.

 

 

 

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.