Ανεστάλη η απεργία στο Σφαγείο Κοφίνου

 

 

Ανεστάλη τελικά η επ’ αόριστον απεργία, στην οποία κατήλθαν από την περασμένη Παρασκευή οι εργαζόμενοι στο Κεντρικό Σφαγείο Κοφίνου, ύστερα από την καταβολή του μισθού τους, του 13ου μισθού και άλλων ωφελημάτων τους. 

Οι εργαζόμενοι έλαβαν την απόφαση για αναστολή της απεργίας, ύστερα από έκτακτη Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησαν το πρωί στην παρουσία των ηγεσιών των Συντεχνιών τους.

Σε γραπτή ανακοίνωσή τους οι συντεχνίες ΟΗΟ - ΣΕΚ και ΣΗΔΗΚΕΚ - ΠΕΟ αναφέρουν ότι «το προσωπικό του Κεντρικού Σφαγείου Κοφίνου αξιολογώντας τις δημόσιες δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών καθώς επίσης λαμβάνοντας υπόψη την προκαθορισμένη συνάντηση στις 15/03/2012 στο Υπουργείο Εσωτερικών για εξέταση όλων των εκκρεμούντων σοβαρών θεμάτων που αφορούν τον οργανισμό, αποφάσισε σήμερα στην απεργιακή του Γενική Συνέλευση να μεταβάλει την εξαγγελθείσα απ' αόριστων απεργία του σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία για σήμερα 12/03/2012».

Προστίθεται ότι «οι λόγοι που ανάγκασαν τους εργαζόμενους να προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις οι οποίες ενδέχεται να κλιμακωθούν εάν δεν δοθούν γραπτές δεσμεύσεις για διασφάλιση του προσωπικού είναι οι ακόλουθοι: η οικονομική κατάσταση του Οργανισμού είναι τέτοια που δεν διασφαλίζει την συνέχιση της λειτουργίας του και υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο ο Οργανισμός να καταρρεύσει κάτω από το βάρος των χρεών του αφήνοντας εκτεθειμένο το προσωπικό πριν υλοποιηθούν οι σχεδιασμοί επιβίωσης του που έχουν αποφασιστεί από το Υπουργικό Συμβούλιο».

Νωρίτερα: 

Σε επ' αόριστον απεργία κατήλθαν από σήμερα Δευτέρα οι εργαζόμενοι στο Κεντρικό Σφαγείο Κοφίνου διαμαρτυρόμενοι, όπως αναφέρουν, για τη μη καταβολή του 13ου μισθού και του δεκαπενθήμερου μισθού καθώς και της απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Σφαγείου να δηλώσει ως πλεονάζον προσωπικό 28 υπαλλήλους. 

Η απόφαση για την απεργία λήφθηκε κατά τη διάρκεια Γενικής Συνέλευσης του προσωπικού, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή. 

Η Διεύθυνση του Σφαγείου κάλεσε το προσωπικό να προβληματιστεί για την απόφασή του να κατέλθει σε απεργία και να κάνει δεύτερες σκέψεις, σημειώνοντας πως ο Οργανισμός αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα ρευστότητας. 

 

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.