130 εκ. Ευρώ στην ΑΗΚ για το Βασιλικό

 

Χρηματοδοτική σύμβαση για παραχώρηση δανείου στην Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου (ΑΗΚ), ύψους 130 εκατομμυρίων ευρώ, από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) για αποκατάσταση της μονάδας πέντε στον ηλεκτροπαραγωγό σταθμό του Βασιλικού, συνολικής ισχύος 220 Μεγαβάτ, υπέγραψαν το μεσημέρι ο Υπουργός Οικονομικών, Κίκης Καζαμίας, ο Αντιπρόεδρος της ΕΤΕπ, Πλούταρχος Σακελλάρης και ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΑΗΚ, Χάρης Θράσου. 

Μιλώντας μετά την υπογραφή της συμφωνίας, στο Υπουργείο Οικονομικών, ο κ. Καζαμίας εξέφρασε ευγνωμοσύνη προς την ΕΤΕπ που ανταποκρίθηκε άμεσα, όπως είπε, ''στις εκκλήσεις μας για να δώσουν χρηματοδότηση για την ανακατασκευή του ηλεκτροπαραγωγού σταθμού στο Βασιλικό''.

Σημείωσε ότι ''η έγκριση του δανείου θα συμβάλει στη βελτίωση του κλίματος εμπιστοσύνης για την κυπριακή οικονομία και θα τονώσει τα οικονομικά της ΑΗΚ, αφού είναι γνωστό ότι οι όροι παραχώρησης δανείου από την ΕΤΕπ είναι συγκριτικά καλύτεροι από οποιαδήποτε άλλη πηγή εσωτερικής και εξωτερικής χρηματοδότησης''.

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.