Επενδυτής για μισό δις σε Κυπριακά Χρεόγραφα

Ξένος επενδυτής ενδιαφέρεται να επενδύσει ποσό που αγγίζει το μισό δισεκατομμύριο ευρώ σε Κυπριακά χρεώγραφα, αποκάλυψε σήμερα ο Υπουργός Οικονομικών Κίκης Καζαμίας, ο οποίος δήλωσε ότι θα έχει αργά το απόγευμα συνάντηση με τον συγκεκριμένο επενδυτή για αυτό το θέμα.

Δήλωσε ότι

''Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας πω ότι ενδυναμώνεται το ενδιαφέρον ξένων επενδυτών να ξαναεπενδύσουν σε κυπριακά χρεώγραφα. Η περίπτωση που με ρωτάτε είναι τέτοια και δεν μπορώ παρά να επιβεβαιώσω ότι αργά το απόγευμα θα έχω μιαν τέτοια επαφή, αλλά δεν είναι η μοναδική, υπάρχουν και άλλες'', είπε, ερωτηθείς για τις πληροφορίες που για Κινέζο επενδυτή, ο οποίος εξέφρασε ενδιαφέρον για επένδυση μισού δισεκατομμυρίου ευρώ στην Κύπρο.

Σε ερώτηση αν η επένδυση εκτιμάται ότι θα είναι γύρω στο μισό δισεκατομμύριο, ο κ. Καζαμίας απάντησε επί λέξει: ''Εκεί κοντά''. 

Εξάλλου, ο κ. Καζαμίας επεσήμανε ότι η Κύπρος νοσεί στο θέμα της χρηματοδότησης των αναγκών του δημοσίου.

Σε ερώτηση πότε εκτιμά ότι η Κύπρος θα επιστρέψει στις διεθνείς αγορές για εξασφάλιση χρηματοδότησης, ο κ. Καζαμίας εξέφρασε την προσωπική του άποψη ότι θα θεωρήσει επιτυχία η Κύπρος να ξανανοίξει τις αγορές πριν εκπνεύσει το 2012. ''Μέχρι τότε ασφαλέστατα ως κράτος οφείλουμε να διαχειριστούμε τα δημοσιονομικά μας, έτσι ώστε να μην μας δημιουργηθεί οποιαδήποτε δυσκολία χρηματοδότησης των αναγκών μας'', πρόσθεσε. 

Ερωτηθείς αν υπάρχουν και άλλες χώρες που ενδιαφέρονται να δανείσουν την Κύπρο με ευνοϊκούς όρους, ο κ. Καζαμίας απάντησε λέγοντας: ''Και όχι μονάχα χώρες, χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί''.

Στο Υπουργικό της 9ης Μαρτίου τα μέτρα για ανάπτυξη

Εξάλλου, ο κ. Καζαμίας είπε ότι τα μέτρα για τόνωση της ανάπτυξης θα κατατεθούν στο Υπουργικό Συμβούλιο την ερχόμενη εβδομάδα και μετά την έγκρισή τους θα κατατεθούν στη Βουλή.

''Αυτό θα γίνει στην επόμενη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου στις 9 Μαρτίου και αμέσως μετά θα κατατεθούν στη Βουλή των Αντιπροσώπων, οπότε δεν βλέπω λόγο για οποιανδήποτε καθυστέρηση και έγκρισή τους από τη Βουλή'', είπε.

Πρόσθεσε ότι έχει ολοκληρωθεί η νομοτεχνική επεξεργασία όσων μέτρων ήταν ευθύνη του Υπουργείου Οικονομικών, ενώ αναμένεται το πράσινο φως από τη Νομική Υπηρεσία για μέτρα που είναι ευθύνη άλλων φορέων, όπως του Οργανισμού Προσέλκυσης Επενδύσεων και άλλων Υπουργείων, σημειώνοντας ότι θα έχει σήμερα στο γραφείο του αναλυτικά κατάσταση προόδου για όλα τα νομοσχέδια.

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.