Έντονες διεργασίες ΡΑΕΚ στο παρασκήνιο

 

 

Παρασκηνιακές διαβουλεύσεις με θέμα το φυσικό αέριο και τις εκκρεμούσες προτάσεις νόμου, βρίσκονται σε εξέλιξη.Του Χρίστου Χαραλάμπους.

 

Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας έχει επιδοθεί τις τελευταίες ώρες σε προσπάθεια στο παρασκήνιο για συγκερασμό των δύο προτάσεων νόμου, του ΑΚΕΛ και του ΔΗΚΟ, για το φυσικό αέριο, που εκκρεμούν στην Επιτροπή Εμπορίου της Βουλής.

 Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει ο Αντέννα, ο Πρόεδρος της Αρχής, Γιώργος Σιαμμάς, είχε συνάντηση το πρωί, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, με την Επιτροπή Εμπορίου της Βουλής.

Σκοπός της ΡΑΕΚ είναι να συγκεράσει τις δύο προτάσεις νόμου οι οποίες αναφέρονται στις εξουσίες για το φυσικό αέριο, και οι οποίες σύμφωνα με τον Γενικό Εισαγγελέα Πέτρο Κληρίδη αλληλοσυγκρούονται.

Η μεν πρόταση νόμου του ΑΚΕΛ δίδει το γενικό πρόσταγμα των εξελίξεων στην ΡΑΕΚ, η δε του ΔΗΚΟ αποδίδει όλες τις εξουσίες στην Δημόσια Επιχείρηση Φυσικού Αερίου.

 Μάλιστα όπως πληροφορούμαστε εντός των επόμενων ωρών θα είναι έτοιμο το προσχέδιο του κειμένου που ετοιμάζει η ΡΑΕΚ το οποίο θα τεθεί ενώπιον των δύο κομμάτων.

Κατά τη συνάντηση του κυρίου Σιαμμά με τα μέλη της Επιτροπής Εμπορίου ο πρόεδρος της ΡΑΕΚ εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η προσπάθεια θα στεφθεί με επιτυχία, ενώ σημείωσε ότι έχει ήδη χαθεί πολύτιμος χρόνος.

Να σημειώσουμε εδώ ότι κατά την πρωινή σύσκεψη Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Βουλής, τα κόμματα ενημερώθηκαν ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν έχει ακόμη αναπέμψει το νόμο που αφαιρεί εξουσίες από την Υπουργό Εμπορίου, Πραξούλλα Αντωνιάδου.

Με βάση το Σύνταγμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει περιθώριο ακόμη μίας εβδομάδας να αναπέμψει το νόμο, αν αυτό επιθυμεί.

Κατά τη συνάντηση της ΡΑΕΚ με την Επιτροπή Εμπορίου, υπήρξε οριστική κατάληξη στο θέμα του πράσινου τέλους, το οποίο από 0.44 σεντ αυξάνεται στα 0.50 σεντ ανά κιλοβατώρα, και όχι στα 0.65 σεντ που είχε προτείνει η κυβέρνηση.

 

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.