Στο 9,6% η ανεργία στην Κύπρο

 

Καλπάζει η ανεργία στην Κύπρο, την ώρα που στην Ευρωπαϊκή Ενωση καταγράφονται σταθεροποιητικές τάσεις. Τα νέα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία ανεβάζουν το ποσοστό στο 9,6% για τον Ιανουάριο.  

 

Με το δεύτερο ταχύτερο ρυθμό μετά την Ελλάδα έτρεξε η ανεργία στην Κύπρο τον πρώτο μήνα του 2012.

Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία η ανεργία τον Ιανουάριο του 2012 εκτοξεύθηκε στο 9,6% σε σύγκριση με 9,5% το Δεκέμβριο του 2011. Oι επιχειρήσεις να προειδοποιούν ότι επίκεινται και νέες απολύσεις το επόμενο διάστημα.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα ανεργίας αφορά τους νέους κάτω των 25 ετών όπου η ανεργία έφθασε στο ιδιαίτερα υψηλό 27%.

Η ανεργία επηρέασε περισσότερο τους άνδρες όπου το ποσοστό των ανέργων έφθασε στο 10,4% και λιγότερο τις γυναίκες με 8,7%.

Την ίδια ώρα σε αντίθεση με την Κύπρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην ευρωζώνη η ανεργία παρουσιάζει σταθεροποιητικές τάσεις.

Συγκεκριμένα στην Ευρωπαϊκή Ένωση η ανεργία ανήλθε στο 10,1% από 10% το Δεκέμβριο και στην ευρωζώνη στο 10,7% από 10,6% τον προηγούμενο μήνα.

Συνολικά σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση υπάρχουν 24 εκατομμύρια άνεργοι εκ των οποίων οι 17 είναι από τις χώρες της ευρωζώνης.

Τα μικρότερα ποσοστά ανεργίας έχει η Αυστρία με 4% και η Ολλανδία με 5%, ενώ τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας καταγράφονται σε Ισπανία με 23,3% και Ελλάδα με 19,9%. 

 

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.