Σκληρή ανακοίνωση ΚΕΒΕ κατά των Ελεγκτών

 

Αχρείαστη και εκτός τόπου και χρόνου χαρακτηρίζει το ΚΕΒΕ τη νέα απεργιακή κινητοποίηση που εξήγγειλε η συντεχνία των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας υποστηρίζοντας ότι θα υπάρξουν καταστροφικές επιπτώσεις στον τουρισμό και στην οικονομία του τόπου. 

Με ανακοίνωσή του το ΚΕΒΕ καλεί παράλληλα τη Συντεχνία των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας όπως άμεσα αναστείλει τους απεργιακούς προγραμματισμούς της και ακολουθήσει τις διαδικασίες που προβλέπονται στη συμφωνία των κοινωνικών εταίρων που έγινε για τη ρύθμιση των απεργιών στις ουσιώδεις υπηρεσίες.

«Σε περίοδο που σημειώνονται κάποιες θετικές προοπτικές στον κυπριακό τουρισμό και φορείς της βιομηχανίας προβαίνουν σε ενέργειες περαιτέρω ενθάρρυνσης και διεύρυνσης των προοπτικών αυτών, όλοι αναμένουν την ίδια συμπεριφορά και από τους λειτουργούς των αερομεταφορών οι οποίοι είναι και προνομιούχοι από πλευράς μισθοδοσίας», αναφέρει το ΚΕΒΕ.

Υποδεικνύει πως με βάση τη συμφωνία των κοινωνικών εταίρων που έγινε για τη ρύθμιση των απεργιών στις ουσιώδεις υπηρεσίες, σε περίπτωση που κηρύσσεται αδιέξοδο τότε τα δύο μέρη υποχρεούνται να παραπέμψουν τη διαφορά σε επιτροπή Διαιτησίας γνωστοποιώντας την απόφαση τους στον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ο οποίος εντός 15 ημερών θα πρέπει να προχωρήσει στο διορισμό τριών μελών της Επιτροπής Διαιτησίας για εξέταση της διαφοράς. 

Υπενθυμίζει πως η συμφωνία προβλέπει παράλληλα την προσφορά των «κατ’ ελαχίστο όριο υπηρεσιών» που είναι αυστηρά αναγκαίες για την αντιμετώπιση των βασικών αναγκών της υπηρεσίας ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας με σκοπό την αποφυγή ανεπανόρθωτων ζημιών για την οικονομία.

Το ΚΕΒΕ σημειώνει πως στην περίπτωση που η συμφωνία αυτή δεν γίνει σεβαστή τότε η Κυβέρνηση θα πρέπει «να προχωρήσει αμέσως στην οριστική νομοθετική ρύθμιση του θέματος με την υιοθέτηση των προνοιών της συμφωνίας».

«Το Επιμελητήριο πιστεύει ακράδαντα ότι όλοι οι φορείς πρέπει να επικεντρωθούν στην προσπάθεια διάσωσης της οικονομίας μας και στη διασφάλιση αναπτυξιακής πορείας, στόχοι οι οποίοι ασφαλώς δεν επιτυγχάνονται με επιζήμιες απεργιακές κινητοποιήσεις» καταλήγει η ανακοίνωση.

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.