Προς πώληση οι Κυπριακές Αερογραμμές

 

Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου των Κυπριακών Αερογραμμών, αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας, κατά την διάρκεια μαραθώνιας συνεδρίασής του. Ποιές αποφάσεις λήφθηκαν και ποια η θέση των συντεχνιών.


Την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου των Κυπριακών Αερογραμμών μέχρι σαράντα εκατομμύρια ευρώ και την σύσταση Ειδικής Διαπραγματευτικής Ομάδας με σκοπό την έναρξη και τον συντονισμό των συζητήσεων με ενδιαφερόμενους στρατηγικούς επενδυτές, αποφάσισαν σήμερα, ύστερα απο μαραθώνια συνεδρία, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας.

Όπως δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου των Κυπριακών Αερογραμμών, Κυριάκος Κυριάκου, το Διοικητικό Συμβούλιο ενέκρινε επίσης, τα οικονομικά αποτελέσματα του Συγκροτήματος για το 2011.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤΕΝΝΑ, το ύψος των ζημιών που κατέγραψε η εταιρεία το περασμένο έτος, είναι κάτι λιγότερο από είκοσι εκατομμύρια ευρώ.

Στο μεταξύ, ανοικτό παρέμεινε και σήμερα το θέμα μείωσης των λειτουργικών εξόδων και του στόλου της εταιρείας, κατά δύο αεροσκάφη.

Ζητήματα, τα οποία θα αναλάβει να επιλύσει η ειδική διαπραγματευτική ομάδα, καθώς όπως ανέφεραν στον ΑΝΤΕΝΝΑ αρμόδιες πηγές, οι μέχρι στιγμής ενδιαφερόμενοι στρατηγικοί επενδυτές δραστηριοποιούνται ήδη στον χώρο των αερογραμμών και έχουν δικό τους στόλο.

Ανησυχία για την προσπάθεια μείωσης του εργατικού κόστους της εταιρείας κατά εννέα τοις εκατό, εκφράζουν ο Πρόεδρος της μεγαλύτερης συντεχνίας της εταιρίας ΣΥΝΙΚΑ-ΣΕΚ Αντρέας Πιερίδης και ο Γενικός Γραμματέας της ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ Αντώνης Νεοφύτου.

Από την πλευρά της, η συντεχνία πιλότων των Κυπριακών Αερογραμμών διαμηνύει ότι θα τοποθετηθεί μετά τις συναντήσεις που θα έχει με τους Υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας.

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.