Έρευνα, το όπλο κατά της ανεργίας

 

 

 

Τρόπους με τους οποίους τα Ακαδημαϊκά Ιδρύματα μπορούν να συμβάλουν στην αντιμετώπιση της ανεργίας στους νέους επιστήμονες συζήτησε, παρουσία του Νομπελίστα Χριστόφορου Πισσαρίδη, η Επιτροπή Εμπορίου της Βουλής.Τη διασύνδεση της αγοράς εργασίας, βιομήχανων και επιχειρηματιών με τα ακαδημαϊκά ιδρύματα προς αντιμετώπιση της ανεργίας στους νέους επιστήμονες, η οποία ακουμπά το 25% πρότεινε ο Κύπριος Νομπελίστας Χριστόφορος Πισσαρίδης.

Φιλοξενήθηκε στην Επιτροπή Εμπορίου της Βουλής όπου συζητήθηκε το θέμα παρουσία Πρυτάνεων ή Εκπροσώπων των Δημόσιων και Ιδιωτικών Πανεπιστημίων.

Ερωτήθηκε από τον Αντέννα πόσο χρόνο θα χρειαστεί η Κύπρος, σύμφωνα με την εμπειρία του, για να επανέλθει σε συνθήκες πλήρους απασχόλησης.

Η Επιτροπή, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Λευτέρη Χριστοφόρου θα κωδικοποιήσει τις απόψεις και εκεί που μπορεί θα νομοθετήσει για αντιμετώπιση της λαίλαπας της ανεργίας.

 Από πλευράς τους οι Πρυτάνεις των Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων υπέδειξαν στις παρεμβάσεις τους, την ανάγκη επέκτασης της έρευνας. Μεταξύ των όσων κατατέθηκαν ξεχώρισε αναφορά ότι «ανεργία παράγει και η αναξιοκρατία».

 Τα Πανεπιστήμια ζήτησαν μεγαλύτερη κρατική στήριξη για βελτίωση των υποδομών τους, ώστε να μπορούν να αντλούν κεφάλαια από ανταγωνιστικά προγράμματα της Ε.Ε Λέχθηκε μάλιστα χαρακτηριστικά ότι το πρόγραμμα «Ορίζοντας 2020» για την επταετία 2013 – 2020 έχει διαθέσιμα κεφάλαια 82 δισεκατομμυρίων ευρώ. Αν καταφέρουμε να αντλήσουμε το ένα δις, λέχθηκε, τότε συνεπάγεται 4 χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας.

 

Νωρίτερα: 

Τη διασύνδεση της αγοράς εργασίας, βιομήχανων και επιχειρηματιών με τα ακαδημαϊκά ιδρύματα προς αντιμετώπιση της ανεργίας στους νέους επιστήμονες, η οποία ανήλθε στο 25% προτείνει ο Κύπριος Νομπελίστας, Χριστόφορος Πισσαρίδης.

Κλήθηκε και παρέστη στην Επιτροπή Εμπορίου της Βουλής όπου συζητήθηκε το θέμα παρουσία Πρυτάνεων ή Εκπροσώπων των Δημόσιων και Ιδιωτικών Πανεπιστημίων.

Σε ερώτηση πόσο χρόνο θα χρειαστεί η Κύπρος για να επανέλθει σε συνθήκες πλήρους απασχόλησης ο Κύπριος Νομπελίστας είπε ότι αυτό θα χρειαστεί τουλάχιστον δύο χρόνια.

Οι Πρυτάνεις των Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων υπέδειξαν στις παρεμβάσεις τους, την ανάγκη επέκτασης της έρευνας και μεγαλύτερης κρατικής στήριξης ούτως ώστε να αντλούνται ανταγωνιστικά προγράμματα από την Ε.Ε από τα οποία θα προκύψουν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας.
 

 

 

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.