Νέα έκκληση Φλουρέντζου προς Ελεγκτές για άρση της απεργίας

 

 

Νέα έκκληση προς τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας να προσέλθουν σε διάλογο ώστε να αποφευχθεί η στάση εργασίας που εξήγγειλαν για τις 2 Μαρτίου, απηύθυνε το πρωί ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων, Ευθύμιος Φλουρέντζου, σημειώνοντας τις επιπτώσεις που η απεργία τους θα επιφέρει στον τόπο.

''Να σταθμίσουν τα δεδομένα και να λάβουν σοβαρά υπόψη τις επιπτώσεις που η απεργία τους και η πραγματοποίηση της θα έχει, τόσο στην οικονομία του τόπου, αλλά ακόμα και για πολιτικούς και εθνικούς λόγους'', προέτρεψε μεταξύ άλλων ο κ. Φλουρέντζου, τονίζοντας ότι το υπουργείο του είναι πάντα ανοικτό στο διάλογο για να βρεθεί η χρυσή τομή.

''Κάνω έκκληση να επανέλθουν στον διάλογο, να συμφωνήσουμε κατά τον πιο υπεύθυνο τρόπο, ούτως ώστε να αποφευχθούν όλες αυτές οι ζημιές που φαίνονται στον ορίζοντα'', είπε και πρόσθεσε ότι το θέμα συζήτησε, μεταξύ άλλων, σε κατ' ιδίαν συνάντηση που είχε, στο περιθώριο του συνεδρίου, με τον εκπρόσωπο του Eurocontrol.

Η ΟΕΒ καλεί την Κυβέρνηση σε αγορά υπηρεσιών ελέγχου ενάεριας κυκλοφορίας

Η ΟΕΒ, σχολιάζοντας την εξαγγελθείσα στάση εργασίας των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, διατυπώνει τη θέση ότι οι εκκλήσεις για αναστολή των μέτρων και επίδειξη σοβαρότητας ουδέν αποτέλεσμα επιφέρουν, προσθέτοντας ότι το κράτος οφείλει να αμυνθεί και να προστατεύσει τους πολίτες του αναφέρει πως η ολιγωρία του κράτους από δω και πέρα θα είναι ασύγγνωστη.

Σύμφωνα με την ΟΕΒ, η συντεχνία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας από την αρχή κατέστησε σαφές ότι το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να συνεχίσουν τα μέλη της να απολαμβάνουν τους μισθούς των 100 έως 160 χιλιάδων ευρώ ετησίως, χωρίς να καταβάλουν ούτε ένα ευρώ για την αντιμετώπιση της κρίσης και έχουν δώσει από την αρχή δείγματα γραφής που δεν αφήνουν καμία αμφιβολία ότι τα προβλήματα της οικονομίας μας ουδόλως τους συγκινούν. 

Αναφέρει πως η ΟΕΒ για μήνες καλεί την πολιτεία να αμυνθεί απέναντι στην απαράδεκτη συμπεριφορά αυτής της μικρής ομάδας προνομιούχων εργαζομένων που εκβιάζουν κατά βούληση κοινωνία και οικονομία και ζητά από το αρμόδιο Υπουργείο να προχωρήσει επιτέλους σε μίσθωση υπηρεσιών είτε από αφυπηρετήσαντες Κύπριους ελεγκτές, είτε από άλλους κατάλληλους και προσοντούχους ελεγκτές από χώρες μέλη της ΕΕ και παράλληλα να εκπαιδεύσει άνεργους επιστήμονες και ας ξεκινήσει την διαδικασία ιδιωτικοποίησης αυτής της ουσιώδους υπηρεσίας. 

 

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.