Θέμα ομαλής λειτουργίας του ΧΑΚ θέτει η Επιτροπή Οικονομικών

 

Θέμα ομαλής λειτουργίας του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου θέτουν Βουλευτές - μέλη της Επιτροπής Οικονομικών, μετά την επιστολή του Υπουργού Οικονομικών, Κίκη Καζαμία, προς το ΔΣ του ΧΑΚ στις 21 Δεκεμβρίου 2011,  για πάγωμα όλων των ενεργειών του Οργανισμού ενόψει της ιδιωτικοποίησής του. 

Στην επιστολή ο Υπουργός Οικονομικών απαιτεί όπως παγοποιηθούν οι ενέργειες και αποφάσεις για αγορές, προσλήψεις, προαγωγές ή αναβαθμίσεις των παρεχόμενων υπηρεσιών και γενικώς την ανάληψη νέων υποχρεώσεων που θα έχουν οικονομικές επιπτώσεις για το ΧΑΚ, με δεδομένη την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου στις 20 Δεκεμβρίου 2011, για ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού.

Ο Πρόεδρος ΧΑΚ, Γιώργο Κουφάρη, ερωτηθείς από τους βουλευτές, κατά πόσον η οδηγία του Υπουργού Οικονομικών βοηθά ή δυσχεραίνει τη λειτουργία του ΧΑΚ,  εξέφρασε την ενόχληση του ΔΣ για την επιστολή, προσθέτοντας πως θα πρέπει το ΧΑΚ να λειτουργεί κανονικά εφόσον είναι μέσα στο πλαίσιο του προϋπολογισμού.

 Όπως ανέφερε ο κ. Κουφάρης, το Υπουργείο Οικονομικών δεν θέλει να δεσμευτεί το ΧΑΚ σε οτιδήποτε που θα επιφέρουν εμπόδια στο μέλλον για την ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού. Ο κ. Κουφάρης είπε ότι σέβεται την απόφαση της κυβέρνησης, ανέφερε ωστόσο ότι θα πρέπει να μελετηθούν το μοντέλο του χρηματιστηρίου και οι συνεργάτες του, ο χρόνος ιδιωτικοποίησης, η εκτίμηση της αξίας και να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των υπαλλήλων του ΧΑΚ.

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.