Πρώτη η Κύπρος στην εργοδότηση κοινοτικών

 

 

Την πρώτη θέση κατέχει η Κύπρος, σύμφωνα με την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Σωτηρούλα Χαραλάμπους, σε σχέση με τον πληθυσμό της στην εργοδότηση προσώπων που προέρχονται από την ΕΕ, ενώ παρουσίασε δέσμη μέτρων που στοχεύουν μεταξύ άλλων στην καταπολέμηση του αθέμιτου ανταγωνισμού και την καταπολέμηση της ανεργίας.

Σε δηλώσεις της σήμερα στη Βουλή μετά τη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εργασίας η κ. Χαραλάμπους ανέφερε ότι «είχαμε την ευκαιρία να ενημερώσουμε την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εργασίας τόσο για τις πολιτικές και τα προγράμματα που το Υπουργείο Εργασίας έχει υιοθετήσει και εφαρμόσει μέχρι σήμερα για τη στήριξη της απασχόλησης, όσο και για τα νέα μέτρα που έχουμε μπροστά μας». 

Η κυρία Χαραλάμπους αποκάλυψε δύο μέτρα που προωθούνται προς ενίσχυση της απασχόλησης των Κυπρίων ανέργων:

1)     Υιοθέτηση πρόνοιας στις προσφορές για δημόσιες συμβάσεις, ότι κάθε εταιρεία που θα αναλαμβάνει μία σύμβαση, για τις επιπλέον ανάγκες προσωπικού, θα δεσμεύεται να εργοδοτεί Κύπριους άνεργους.

2)     Υιοθέτηση της Ελληνικής γλώσσας  ως προαπαιτούμενο προσόν για εργοδότηση σε συγκεκριμένους τομείς της οικονομίας, μετά από θετική γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα. 

 

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.