Αντιδρά η ΠΟΒΕΚ στην αύξηση ωραρίων των καταστημάτων

 

 

 

Αντίθετη στη θέση που πρότειναν από κοινού ΟΕΒ και ΚΕΒΕ, που προβλέπει αύξηση των ωραρίων λειτουργίας των καταστημάτων, τάσσεται με σημερινή της ανακοίνωση η Γενική Συνομοσπονδία Παγκύπριων Οργανώσεων Επαγγελματιών Καταστηματαρχών Κύπρου (ΓΣ ΠΟΒΕΚ).

Στην ανακοίνωση η ΠΟΒΕΚ καλεί  το ΚΕΒΕ και την ΟΕΒ να αποσύρουν την πρόταση τους, προκειμένου να συζητήσουν από κοινού, και να προωθήσουν μέτρα που θα βοηθήσουν πραγματικά το σύνολο των επιχειρήσεων και θα βγάλουν την οικονομία του τόπου από την ύφεση και την κρίση. Σε αντίθετη περίπτωση, η ΠΟΒΕΚ προειδοποιεί με λήψη δυναμικών μέτρων.  

''Σε μιαν πράγματι πολύ δύσκολη οικονομική περίοδο που διανύουν οι επιχειρήσεις στην Κύπρο και όχι μόνον'', το ΚΕΒΕ και η ΟΕΒ, καμουφλάροντας μια διαχρονική τους θέση για κατάργηση και φιλελευθεροποίηση των ωραρίων λειτουργίας των καταστημάτων και χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, την ύφεση και την ανεργία, επιδιώκουν να δώσουν, με την πρότασή τους, το τελικό κτύπημα στο 97,3% των επιχειρήσεων στην Κύπρο, βάζοντας ουσιαστικά την υπογραφή τους στην ταφόπλακα'', τονίζει μεταξύ άλλων η ΠΟΒΕΚ.

'Η ουσία της πρότασης ΚΕΒΕ-ΟΕΒ'', κατηγορούν οι καταστηματάρχες, είναι η διάλυση των χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων με το διαμερισμό της πίττας και ο έλεγχος στο λιανικό εμπόριο και του τζίρου προς όφελος των αλυσίδων των πολυκαταστημάτων και των αλυσίδων των υπεραγορών. 

Υπ. Εργασίας: Διάλογος πριν από ρυθμίσεις στο ωράριο καταστημάτων

Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων δεν πρόκειται να ρυθμίσει το ωράριο των καταστημάτων πριν να γίνει διάλογος με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, καθησύχασε  η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Σωτηρούλα, Χαραλάμπους. 

Σ’ αυτό το διάλογο, συνέχισε η υπουργός, «πρέπει να υπάρχει από όλους διάθεση να ακούσουν και την άλλη άποψη και διάθεση, να έχουμε την ισορροπία που θα επιτρέπει σε όλους τους παίκτες του λιανικού εμπορίου να συμβιώνουν, να συνυπάρχουν μέσα σε συνθήκες ισότιμου ανταγωνισμού», υπέδειξε καταλήγοντας η κυρία Χαραλάμπους.

 

 

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.