Παραίτηση Χρίστου Τσίγγη από την ΕΠΑ

Πρόβλημα στην συγκρότηση της Επιτροπής Προστασίας του Ανταγωνισμού, δημιουργεί πρόσφατη απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου.

Η συμμετοχή κομματικών στελεχών, σε ανεξάρτητα όργανα προάσπισης του δημοσίου συμφέροντος, δημιουργούν θέμα σύγκρουσης, μεταξύ πολιτικής εξουσίας και διοικητικής λειτουργίας και ως εκ τούτου, θεωρείται παράνομη η συμμετοχή στα όργανα τέτοιων Φορέων, κομματικών στελεχών. 

Τα παραπάνω επεσήμανε η Δικαστής του Διοικητικού Δικαστηρίου Έλενα Μιχαήλ αποδεχόμενη προσφυγή της Cyta κατά απόφασης που εξέδωσε στις 13 Ιουνίου 2013 η Επιτροπή Προστασίας του Ανταγωνισμού. Κρίνοντας πως η συμμετοχή του Χρίστου Τσίγκη μέλους της Κεντρικής Επιτροπής του ΔΗΚΟ, στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΑ, παραβιάζει την αρχή της διάκρισης των εξουσιών και καθιστά παράνομη την συγκρότηση της ΕΠΑ λόγω της συμμετοχής του κυρίου Τσίγκη ως μέλους της. 

Ο ρόλος της Επιτροπής Προστασίας του Ανταγωνισμού, ως ζήτημα δημοσίου συμφέροντος, θα πρέπει να διαφυλαχθεί και να αφεθεί να εκτελέσει το σοβαρό της έργο ανεπηρέαστη και μακριά από πολιτικά κόμματα και παρεμβάσεις, αναφέρει στην απόφαση της η δικαστής του Διοικητικού Δικαστηρίου. 

Μετά την εξέλιξη αυτή, ο κύριος Χριστος Τσίγκης υπέβαλε χθες την παραίτηση του από την Επιτροπή Προστασίας του Ανταγωνισμού.

Κυριάκος Κυριακίδης

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.