Παρουσιάζουν τα οικόπεδα της ΑΟΖ της Κύπρου στο Χιούστον

 


Στο Χιούστον του Τέξας βρίσκεται αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τεχνοκράτες και εμπειρογνώμονες της ομάδας που συμβουλεύει το κράτος, για παρουσίαση της έναρξης του δεύτερου γύρου αδειοδότησης εξερεύνησης υδρογονανθράκων σε υπεράκτιες περιοχές της Κύπρου.

Όπως αναφέρει σημερινή ανακοίνωση του Υπουργείου Εμπορίου, η αντιπροσωπεία αριθμεί έξι μέλη.

Η ομάδα λαμβάνει μέρος στο εξειδικευμένο Συνέδριο στο Χιούστον (NAPE EXPO), με στόχο την παρουσίαση στους ενδιαφερόμενους, της έναρξης του δεύτερου γύρου αδειοδότησης μετά και την δημοσίευσή του στην επίσημη εφημερίδα της ΕΕ στις 11 Φεβρουαρίου.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι το Υπουργείο θα συμμετάσχει ακολούθως σε συνέδρια στη Ρώμη (East Mediterranean and North Africa Gas Forum) στις 26 έως 29 Φεβρουαρίου στο Λονδίνο (APPEX 2012) στις 6 έως 8 Μαρτίου. 

Nωρίτερα: 

Μετά και από την επίσημη έναρξη του δεύτερου γύρου αδειοδοτήσεων, για γεωτρήσεις στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κύπρου, ακολουθεί το επόμενο βήμα, της εξεύρεσης ''δυνατών παικτών''. Για το λόγο αυτό ο Διευθυντής Ενέργειας του Υπουργείου Εμπορίου και Βιομηχανίας, Σόλωνας Κασίνης. ταξιδεύει με προορισμούς τις ΗΠΑ, Λονδίνο και Ρώμη.

Αυτό αποκάλυψε σήμερα ο ίδιος ο κ. Κασίνης, μιλώντας στην Ημερίδα - Συζήτηση ''Οι ενεργειακές πηγές της Κύπρου σε σχέση με τις εξελίξεις στον Αραβικό κόσμο'' που διοργάνωσε το Γραφείο Διεθνών Σχέσεων του ΚΣ ΕΔΕΚ.''Θα ξεκινήσουμε ένα γύρο στον κόσμο, σε διάφορα κέντρα αποφάσεων για συναντήσεις με εταιρείες πετρελαιοειδών'. Ταξιδεύω να πάω στο Χιούστον μετά από παράκληση της Κυβέρνησης στα πλαίσια του 2ου γύρου αδειοδότησης για να φέρουμε εταιρείες εδώ στην Κύπρο, μέσα από τις οποίες, θα έχει την ευχέρεια το κράτος μας να επιλέξει δυνατούς παίχτες, δυνατούς συμμάχους. Εμείς, ζητούμε συνεταίρους που να έχουν την τεχνογνωσία και να έχουν την οικονομική δύναμη έτσι ώστε να γίνει πραγματικότητα η εκμετάλλευση και αξιοποίηση του φυσικού μας πλούτου”, τόνισε μεταξύ άλλων ο Σόλωνας Κασίνης.

Με ημέρα έναρξης τις 11 Φεβρουαρίου, κατά την οποία επισημοποιήθηκε ο Β' γύρος αδειοδότησης, οι ενδιαφερόμενες εταιρείες μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις εντός ενενήντα ημερών, ενώ η όλη διαδικασία αξιολόγησης θα ολοκληρωθεί εντός 180 ημερών. 

 

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.