Θετικά Μηνύματα για Παγκόσμια Οικονομία

Στα θετικά μηνύματα από το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης έρχονται να προστεθούν θετικά μηνύματα και από την Βρατανία όπου η διαπίστωση ότι αυξήθηκαν οι λιανικές πωλήσεις τον Ιανουάριο συνοδεύεται με την εκτίμηση ότι ενδεχομένως η οικονομία επιστρέφει στην ανάπτυξη.

Μη αναμενόμενη χαρακτηρίζουν Βρετανικά πρακτορεία την αύξηση που σημείωσαν τον Ιανουάριο οι λιανικές πωλήσεις στη Βρετανία καθώς οι Βρετανοί προέβησαν σε αγορές επίπλων και αθλητικών ειδών, αυξάνοντας τις ενδείξεις ότι η οικονομία επιστρέφει στην ανάπτυξη. 

Η Στατιστική Υπηρεσία της Βρετανίας ανακοίνωσε ότι ο όγκος των λιανικών πωλήσεων αυξήθηκε κατά 0,9% τον Ιανουάριο, σε μηνιαία βάση, ενώ σημείωσε ετήσια αύξηση 2,0%. Οι αναλυτές ανέμεναν μηνιαία υποχώρηση των πωλήσεων κατά 0,4%. 
Η Τράπεζα της Αγγλίας και η βρετανική Κυβέρνηση ευελπιστούν ότι οι καταναλωτές θα ξοδέψουν περισσότερα από το έτος για να στηρίξουν την αδύναμη οικονομία επειδή ο πληθωρισμός υποχωρεί. 
Μια σειρά ισχυρών επιχειρηματικών ερευνών και αποδεικτικών στοιχείων της σταθεροποίησης που καταγράφεται στην αγορά εργασίας έχουν αυξήσει τις ελπίδες ότι η Βρετανία θα αποφύγει την ύφεση μετά τη συρρίκνωση που παρουσίασε η οικονομία κατά τους τρεις τελευταίους μήνες του 2011.
Η βελτίωση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών, λόγω της υποχώρησης του πληθωρισμού και οι παραδοσιακές εκπτώσεις Ιανουαρίου ενδεχομένως να ενίσχυσαν τις πωλήσεις κατά τη διάρκεια του μήνα, ενισχύοντας τις ελπίδες για αύξηση του ΑΕΠ κατά το πρώτο τρίμηνο του 2012.  
 
Την ίδια ώρα το γύρο του κόσμου κάνει η άνοδος που καταγράφτηκε στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης το οποίο έκλεισε χθες  στο υψηλότερο επίπεδό του μετά την οικονομική κρίση του 2008, καθώς οι επενδυτές εμφανίζονται ικανοποιημένοι για τους καλούς οικονομικούς δείκτες στις ΗΠΑ και αισιόδοξοι για την εξεύρεση μιας λύσης στο πρόβλημα της Ελλάδας. 
 
Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε στις 12.904,08 μονάδες, αυξημένος κατά 123,13 μονάδες ή +0,96%, στο υψηλότερο επίπεδό του από τις 19 Μαΐου 2008. 
 
Ο δείκτης Nasdaq των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας κέρδισε 44,02 μονάδες (+1,51%) και έφτασε στις 2.959,85 μονάδες. Σε τόσο υψηλό επίπεδο ο δείκτης δεν είχε ξαναβρεθεί από τις 11 Δεκεμβρίου του 2000. 
 
Τέλος, ο δείκτης Standard & Poor's 500, που είναι ενδεικτικός της γενικής τάσης, έκλεισε στις 1.358,04 μονάδες, αυξημένος κατά 14,81 μονάδες ή +1,10%

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.