Βουτιά στις άδειες οικοδομής για το 2011

 

Μείωση 14,5% καταγράφηκε στην έκδοση αδειών οικοδομής το 2011 σε σχέση με το 2010, σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία.

Όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα της, «ο αριθμός των αδειών οικοδομής που εκδόθηκαν από τις Δημοτικές Αρχές και τις επαρχιακές διοικήσεις κατά το μήνα Δεκέμβριο 2011 ανήλθε στις 560». 

Η συνολική αξία των αδειών αυτών έφθασε τα 189,3 εκ. ευρώ και το συνολικό εμβαδόν τις 213,9 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα, ενώ με τις άδειες αυτές προβλέπεται να ανεγερθούν 573 οικιστικές μονάδες.

Κατά την περίοδο Ιανουαρίου – Δεκεμβρίου 2011 εκδόθηκαν 7.506 άδειες οικοδομής, παρουσιάζοντας μείωση 14,5% έναντι της αντίστοιχης περιόδου του προηγούμενου έτους. 

Η συνολική αξία των αδειών αυτών μειώθηκε κατά 21,8% και το συνολικό εμβαδόν κατά 22,8%, ενώ ο αριθμός των οικιστικών μονάδων παρουσίασε μείωση της τάξης του 38,2%.

Σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία, οι άδειες οικοδομής συνιστούν σημαντική ένδειξη για τη μελλοντική δραστηριότητα στον κατασκευαστικό τομέα.

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.