"Μας έκανες όλους περήφανους"

 

 

Η Βουλή των Αντιπροσώπων τίμησε σήμερα τον Κύπριο Νομπελίστα, Χριστόφορο Πισσαρίδη, ο οποίος με το έργο του έβαλε την Κύπρο στον παγκόσμιο επιστημονικό χάρτη. 

Σε χαιρετισμό του στην εκδήλωση για απόδοση τιμής στον Κύπριο Νομπελίστα, Χριστόφορο Πισσαρίδη, ο Πρόεδρος της Βουλής, Γιαννάκης Ομήρου, είπε ότι ο κ. Πισσαρίδης, κερδίζοντας το Νόμπελ Οικονομίας, το οποίο μοιράστηκε το 2010 με τους Αμερικανούς Πίτερ Ντάιμοντ και Ντέιλ Μόρτενσεν για τη μέθοδο ανάλυσης των αγορών που ανέπτυξαν, ''μάς έκανε όλους περήφανους''. 

Ο Πρόεδρος της Βουλής σημείωσε ότι σε μια δύσκολη περίοδο, κατά την οποία η όλο και αυξανόμενη ανεργία μαστίζει την κοινωνία μας και ιδιαίτερα τους νέους πτυχιούχους μας, σε μια εποχή κατά την οποία οι μακροχρόνια άνεργοι συμπολίτες μας όλο και πληθαίνουν, το οικονομικό μοντέλο που ο Χριστόφορος Πισσαρίδης ανέπτυξε και ανέλυσε σε εγχειρίδιά του για την καταπολέμηση της ανεργίας μέσω του συνδυασμού του αριθμού των ανέργων, των κενών θέσεων εργασίας και του βαθμού ζήτησης και προσφοράς εργασίας, μπορεί να μας βοηθήσει να εφαρμόσουμε τις κατάλληλες λύσεις, για να ξεπεράσουμε την κρίση.

 

Ο κ. Πισσαρίδης εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Πρόεδρο και τα μέλη της Βουλής ως επίσης και τη συγκίνηση του για την τιμή αυτή.

Αναφερόμενος στο θέμα της οικονομίας, ο κ. Πισσαρίδης είπε ότι «ο κόσμος περνά πολύ δύσκολες μέρες» και σημείωσε ότι για να αντιμετωπιστεί η υψηλή ανεργία, θα πρέπει πρώτα να ανακάμψει η παγκόσμια οικονομία.

Μιλώντας για την οικονομία της Κύπρου, ο κ. Πισσαρίδης είπε ότι «στην Κύπρο υπάρχουν πολλές ελπίδες ανάκαμψης της οικονομίας μετά την ανακάλυψη αποθεμάτων φυσικού αερίου», προσθέτοντας ότι η ανάκαμψη αναμένεται να επέλθει μετά από 2-3 χρόνια. 

 

 

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.