Την Πέμπτη στην Ολομέλεια της Βουλής

 

 

Του Χρίστου Χαραλάμπους


Στην Ολομέλεια της Βουλής την ερχόμενη Πέμπτη παρέπεμψε η Επιτροπή Εμπορίου της Βουλής, την πρόταση νόμου του Αναπληρωτή Προέδρου του ΔΗ.ΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, με την οποία αφαιρούνται αρμοδιότητες από της Υπουργού Εμπορίου, Πραξούλλας Αντωνιάδου.

Η προς ψήφιση πρόταση νόμου προνοεί: Σύσταση τεχνικής επιτροπής με αρμοδιότητα την αξιολόγηση αιτήσεων αδειοδότησης, την οποία μέχρι σήμερα είχε η Υπουργός Εμπορίου.

Την πρόταση, πέραν του ΔΗ.ΣΥ, φαίνεται να υποστηρίζουν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης με το ΑΚΕΛ να τάσσεται εναντίον.

Σε περίπτωση έγκρισης της πρότασης νόμου, η κυβέρνηση, η οποία διαφωνεί, θα βρεθεί σε δύσκολη θέση. Και αυτό γιατί οποιαδήποτε σκέψη για αναπομπή της από τον Πρόεδρο Χριστόφια και αναφοράς στο Ανώτατο Δικαστήριο, θα πρέπει να αιτιολογηθεί με επιστολή του Γενικού Εισαγγελέα.

Εκπρόσωπος του οποίου όμως, στην προηγούμενη συνεδρίαση, είχε ανάψει το πράσινο φως στην Επιτροπή Εμπορίου γνωμοδοτώντας πως δεν υπάρχουν αντισυνταγματικές πρόνοιες.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την εφημερίδα «Αλήθεια» κανένα πειθαρχικό παράπτωμα από το Διευθυντή Ενέργειας, Σόλωνα Κασίνη, δεν εντόπισε ο ερευνών λειτουργός, ο οποίος με εισήγηση της Υπουργού Εμπορίου, Πραξούλλας Αντωνιάδου και απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, διενήργησε πειθαρχική έρευνα για το αδίκημα διαρροής εμπιστευτικών εγγράφων που αφορούσαν την γεώτρηση στο οικόπεδο 12 από την Noble Energy.

Σύμφωνα με την εφημερίδα ο Διευθυντής του Τμήματος Δασών, Δημήτρης Χριστοφίδης, αφού έλαβε καταθέσεις από την Πραξούλλα Αντωνιάδου, το Σόλωνα Κασίνη καθώς και άλλους λειτουργούς του Υπουργείου Εμπορίου κατέληξε στο συμπέρασμα πως δεν υπήρξε οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη.

Το πόρισμα του αναμένεται να κατατεθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή.

 

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.